back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Γεραπετρίτης: Η αυτοδυναμία δεν είναι πολιτική έπαρση, ούτε αλαζονεία, η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

ντολής στην ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Όπως επισήμανε, για την ΝΔ «η αυτοδυναμία δεν είναι πολιτική έπαρση, ούτε πολιτική αλαζονεία αλλά η βασική πεποίθηση ότι κόντρα στις προκλήσεις και τις ανάγκες των καιρών, η χώρα θα πρέπει να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση».

«Θα αναζητηθεί η πιο ισχυρή κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες. Παραμένει βασική μας παραδοχή ότι αναζητούμε την αυτοδυναμία γιατί αυτό είναι το αναγκαίο και ωφέλιμο για τη χώρα», επανέλαβε, τονίζοντας ωστόσο ότι «σε περίπτωση που δεν μπορέσει να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση λόγω των πολιτικών συσχετισμών θα αναζητηθούν οι συμμαχίες εκείνες οι οποίες θα είναι πολιτικά βιώσιμες».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «η χώρα δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη» ενώ ερωτηθείς εάν είναι εφικτό το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Η ΝΔ είναι δύναμη ευθύνης. Έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη προσέγγιση για τα πράγματα. Τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ την έχει υποδαυλίσει με έναν εξαιρετικά αρνητικό τρόπο ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης όταν δήλωνε ότι ο όρος για κυβέρνηση συνεργασίας είναι χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού. Είναι παράδοξο ένα κόμμα του 10-12% να θέτει όρο σε ένα κόμμα του 35% σχετικά με το ποιος θα ηγείται της κυβέρνησης. Πρόκειται για μια δήλωση πρόθεσης η οποία αντιβαίνει οποιαδήποτε πολιτική λογική. Εξάλλου, με μια ισχνή δικομματική πλειοψηφία η οποία αναγκαστικά θα περιλαμβάνει και ένα κομμάτι το οποίο είναι αντίθετο ακόμα και στα βασικά πολιτικά ζητήματα και θα βρίσκεται απέναντι στον κορμό του κοινωνικού φιλελευθερισμού της ΝΔ, θα υπάρχει τεράστια δυσκολία διακυβέρνησης».

Σχετικά με το σχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου ο κ. Γεραπετρίτης, τόνισε: «Πέρα από την απόδοση ευθυνών καθώς έχουμε ζητήσει από τη δικαιοσύνη να αξιολογήσει κατά απόλυτη προτεραιότητα, όπου αυτές απευθύνονται, έχει καταβληθεί προσπάθεια λήψης άμεσων μέτρων μέτρα που θεραπεύουν χρόνιες παθογένειες. Πλέον οι σήραγγές μας είναι απολύτως ασφαλείς. Αναβαθμίσαμε το κομμάτι της πυρόσβεσης-πυρασφάλειας, την ηλεκτροδότηση, την ηλεκτρονική επιτήρηση μέσω καμερών και κυρίως το επίπεδο των επικοινωνιών. Πλέον, δεν υπάρχει κανένα τυφλό σημείο σε όλο το δίκτυο ενώ ενισχύσαμε και το προσωπικό. Στόχος μας είναι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αναβάθμισης για τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση ώστε ο κύριος άξονας Αθήνα- Θεσσαλονίκη να είναι ο πιο σύγχρονος που θα υπάρχει από άποψη ασφάλειας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα