back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τ. Αντωνίου: Τα προβλήματα της καθημερινότητας θα κρίνουν την ψήφο των πολιτών

Διαβάστε επίσης

Τα προβλήματα της καθημερινότητας, και η δυσκολία επιβίωσης είναι σύμφωνα με την Τόνια Αντωνίου, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, είναι τα ζητήματα εκείνα που προτάσσουν οι πολίτες ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, εκτίμησε ότι η οικονομική κατάσταση των πολιτών και κυρίως η εντεινόμενη ακρίβεια, θα επηρεάσουν περισσότερο από όλα τους ψηφοφόρους όσον αφορά στην επιλογή που θα κάνουν στην κάλπη.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, δεν κάλυψε τους δανειολήπτες, δεν ενδιαφέρθηκε για τους συνταξιούχους, δεν στήριξε τις νέες οικογένειες και μάλιστα σε μια εποχή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μείωση και γήρανση του πληθυσμού της και το δημογραφικό έπρεπε να αντιμετωπιστεί … χθες», επισήμανε.

Γι’ αυτό, όπως εξήγησε, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θέτει στην κορυφή της ατζέντας του τόσο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών όσο και ζητήματα ασφάλειας αλλά και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την στήριξη της οικογένειας.

Προέτρεψε δε τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ώστε να διαμορφώσουν οι ίδιοι το μέλλον που επιθυμούν :«Το μοναδικό όπλο των Ελλήνων πολιτών είμαι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Πρέπει να πάνε ψηφίσουν διότι η ψήφος τους θα καθορίσει τη ζωή τη δική του αλλά και των παιδιών τους», υπογράμμισε.

Παράλληλα, σημείωσε ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Είναι και δική μας ευθύνη να τις εμπιστευτούμε εμείς οι ίδιες οι γυναίκες. Άλλωστε, έχει αποδειχτεί ότι είμαστε περισσότερο οργανωτικές και αποτελεσματικές. Έχουμε βιώσει μια δύσκολη δεκαετία με οικονομική και ενεργειακή κρίση, πανδημία, ακρίβεια, τις συνέπειες της οποία τις έχουν υποστεί κυρίως οι γυναίκες. Είναι τα πρώτα θύματα, παντού. Έχουμε ένα εξαιρετικό θεσμικό πλαίσιο, από τα καλύτερα στην Ευρώπη που όμως δεν εφαρμόζεται ποτέ. Επικρατεί εργασιακή ζούγκλα και επειδή η γυναίκα έχει πολλούς ρόλους πρέπει να τη στηρίξουμε. Πρέπει να παλέψουμε για να επανέλθει η γυναίκα στην παραγωγή και να έχει ισότιμη μεταχείριση στον τομέα της εργασίας με τους άντρες συναδέλφους της».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα