back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ρωσία προσπαθεί να ανακαταλάβει εδάφη στην ανατολική Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν εδάφη που έχουν χάσει γύρω από την κατεστραμμένη πόλη του Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, αλλά ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απωθούν τις επιθέσεις.

Η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν έδαφος μέσα στο ίδιο το Μπαχμούτ εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων αλλά δεν ελέγχουν την πόλη. «Ο εχθρός προσπαθεί να ανακαταλάβει ό,τι έχασε… αλλά οι δυνάμεις μας απωθούν τις επιθέσεις», δήλωσε η ίδια με τα σχόλιά της να μεταδίδονται από την τηλεόραση. «Είναι πολύ δύσκολο να διεξαχθούν αποστολές μάχης εκεί και κάθε μέτρο (προέλασης) είναι σαν 10 χιλιόμετρα υπό άλλες συνθήκες».

Η ίδια δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει «κάποια πρόοδο» εντός του Μπαχμούτ αλλά δεν διευκρίνισε πόσο είχαν προχωρήσει.

Ο επικεφαλής των Ρώσων μισθοφόρων που μάχονται στο Μπαχμούτ δήλωσε ότι είναι απίθανο η πόλη να πέσει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, Ουκρανοί στρατιώτες έχουν οχυρωθεί σε ένα αυτοσχέδιο «φρούριο» στο νότιο τμήμα της πόλης.

Η Μόσχα θεωρεί την επίθεσή της στο Μπαχμούτ, μια πόλη περίπου 70.000 ανθρώπων πριν από τη ρωσική εισβολή, σημαντικό κομμάτι στην εκστρατεία της για την κατάληψη της υπόλοιπης περιοχής του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα