back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις Κατρούγκαλου

Διαβάστε επίσης

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου έθεσε ως στόχο μία «καθαρή νίκη της ΝΔ», ενώ εκτίμησε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει μία κυβέρνηση συνεργασίας με την κάλπη της απλής αναλογικής» και πρόσθεσε ότι «το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μία ασταθής κυβέρνηση. Επέμεινε εξάλλου ότι υπάρχει μία πρόταση διακυβέρνησης και «από την άλλη το απόλυτο χάος».

Με αφορμή την υπόθεση Κατρούγκαλου, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «τα πιστεύουν βαθιά αυτά» και πρόσθεσε πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Να δούμε τί είχε γίνει στο παρελθόν. Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε αποκαλύψει τι θα έκανε με το νόμο Κατρούγκαλου, που τσάκισαν τη μεσαία τάξη, τα πιστεύουν βαθιά αυτά, δεν έκανε λάθος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στην ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κρυφό τους σχέδιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αποκαλύφθηκε τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές ποιο είναι το κρυφό του σχέδιο», υποστήριξε, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε μιλήσει νωρίς για «κρυφή ατζέντα υπερφορολόγησης».

Ο κ. Τσίπρας «εννοούσε ακριβώς αυτό το οποίο είπε και το οποίο το είπε και η κυρία Γεροβασίλη. Ψηφίστε μας για να μαυρίσετε τον Μητσοτάκη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Μην κοροϊδευόμαστε τώρα. Δεν το είπα μόνο εγώ, το είπε και ο κ. Κουτσούμπας. Ντροπή και αίσχος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «το μόνο κόμμα, το οποίο έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό εξηγεί φυσικά γιατί δεν συμμετείχε στο δημοκρατικό τόξο και γιατί ποτέ δεν ψήφισε την τροπολογία, γιατί δεν έστειλε υπόμνημα».

«Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε κάτι χθες και θέλω να το επαναλάβω: να δω τι θα πουν στη μάνα του Παύλου Φύσσα, αυτοί οι οποίοι έσπευδαν πάντα να διαδηλώνουν στη μνήμη αυτού του ανθρώπου που δολοφονήθηκε τόσο άγρια από τους μαχαιροβγάλτες. Αναρωτιέμαι πώς θα αισθάνονται, σήμερα, όλοι αυτοί που έβλεπαν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα ανάχωμα απέναντι στην πιο αποκρουστική μορφή του νεοναζισμού», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην Υγεία, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν ιδιωτικοποιείται. «Η πλήρωση θέσεων που βγαίνουν άγονες είναι μεγάλο πρόβλημα, θα το λύσουμε. Δεν μπορεί ένα νησί ολόκληρο να βρει ένα σπίτι για έναν γιατρό; Θα καλύψουμε τα κενά, η τηλεϊατρική μας δίνει δυνατότητες, δουλεύουμε νέο πλαίσιο αεροδιακομιδών- εκεί θα αγοράσουμε υπηρεσίες» ανέφερε και υπογράμμισε ότι οι πρώτες αυξήσεις που δόθηκαν ήταν στο ΕΣΥ. «Έχουμε μιλήσει συνολικά για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ μέσα στην τετραετία» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν είναι στον προγραμματισμό μας αυτή την στιγμή περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ», διευκρίνισε ωστόσο ότι «θα εξέταζε ειδικές παρεμβάσεις για μικρά νησιά και μικρά ορεινά χωριά».
Καταλόγισε εξάλλου στον κ. Τσίπρα πως «ξέρει ότι δεν θα κερδίσει τις εκλογές και δεν του στοιχίζει τίποτα να τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα».

Ερωτηθείς για το επόμενο εκλογικό συμβούλιο σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στις εκλογές, τόνισε ότι «θα έχει περισσότερες γυναίκες και θα υπάρχουν σίγουρα σημαντικές αλλαγές», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να επιδιώξει νέα αλλαγή στον εκλογικό νόμο, γνωστοποίησε ωστόσο ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές θα ξαναφέρει αμέσως το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα