back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Πιερρακάκης: Η πολιτική είναι μια συνθήκη προοπτικής και όχι μια συνθήκη καταγωγής

Διαβάστε επίσης

«Η πολιτική είναι μια συνθήκη προοπτικής και όχι μια συνθήκη καταγωγής. Τα πολιτικά κόμματα- εδώ και 200 χρόνια-  αναζητούν τη διαρκή σύνθεση για να πηγαίνουμε προς τα εμπρός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι μπορεί να έχει μια κυβέρνηση ενός κόμματος αλλά όχι ενός χρώματος», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Υπουργός Επικρατείας & ψηφιακής Διακυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Κυριάκος Πιερρακάκης, επισημαίνοντας ωστόσο:

«Η προοπτική της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή πρακτικά δεν υφίσταται. Εμείς διεκδικούμε την αυτοδυναμία διότι η χώρα έχει πολλές εκκρεμότητες καθώς διαχειρίστηκε πολλές κρίσεις τα τελευταία χρόνια και αυτό απαιτεί σταθερό χέρι στο τιμόνι, το χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εστίασε στη ψηφιακή μετάβαση που έκανε το ελληνικό κράτος αυτά τα τέσσερα χρόνια. Μεταξύ άλλων ανέφερε τη δημιουργία του gov.gr με 1500 και πλέον ψηφιακές υπηρεσίες, του gov.gr Wallet καθώς δελτίο ταυτότητας, δίπλωμα οδήγησης, ψηφιακές κάρτες αναπηρίας και ΔΥΠΑ μπορούν πλέον να αποθηκεύονται στο κινητό τηλέφωνο.

«Από το το 2019 οικοδομούμε τις βάσεις για ένα κράτος πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη. Με σχεδιασμό, τομές και συνεχείς βελτιώσεις πραγματοποιούμε ένα μεγάλο άλμα που επιτρέπει στο Δημόσιο να είναι πιο λειτουργικό, στις επιχειρήσεις πιο παραγωγικές και στους πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά», πρόσθεσε.

Τέλος, για την πόλη της Αθήνας, όπου είναι υποψήφιος, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Από τη θέση του βουλευτή είμαι αποφασισμένος να συμβάλλω στην υλοποίηση και επιτάχυνση των έργων που διευκολύνουν την καθημερινότητα της πόλης: αναβαθμισμένες υποδομές τηλεπικοινωνίας, εφαρμογές “έξυπνων πόλεων” εύχρηστες για όλους, μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία, αξιοποίηση του δημόσιου χώρου προς όφελος της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα