back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα Ζηλανδία: “Κάποιος άλλος τo ‘κανε”, λέει ο ύποπτος για τη φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο με τουλάχιστον 5 νεκρούς

Διαβάστε επίσης

Ο 48χρονος, που κατηγορείται για τη φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στη Νέα Ζηλανδία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα όταν παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου ότι “κάποιος άλλος το έκανε”.

“Χρειάζομαι εγγύηση, χρειάζομαι έναν καλό δικηγόρο. Κάποιος άλλος το έκανε”, είπε φωναχτά ο άνδρας κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στο περιφερειακό δικαστήριο του Ουέλινγκτον.

Ο ύποπτος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, κατηγορείται για εμπρησμό και ότι προκάλεσε την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο Loafers Lodge τα ξημερώματα της Τρίτης, βάζοντας φωτιά λίγες ώρες νωρίτερα σε καναπέ στο τετραώροφο αυτό κτίριο στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας. Ο κατηγορούμενος έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αναζητά άλλο πρόσωπο σε σχέση με την πυρκαγιά.

Σήμερα η αστυνομία αναθεώρησε προς τα κάτω τον προσωρινό απολογισμό των νεκρών από την πυρκαγιά σε τουλάχιστον πέντε. Η πυροσβεστική υπηρεσία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι υπάρχουν “τουλάχιστον έξι νεκροί”.

Ακόμη δεν έχουν δώσει σημεία ζωής “λιγότεροι από δέκα” άνθρωποι, σημείωσε επίσης ο αξιωματούχος της αστυνομίας Ντιόν Μπένετ, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα πιο ακριβή αριθμό σχετικά με τους ανθρώπους που αγνοούνται μετά την πυρκαγιά στο κατάλυμα αυτό στο Ουέλινγκτον για εργαζόμενους και ευάλωτα άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα