back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ιστορική μέρα η σημερινή για την ομογένεια καθώς για πρώτη φορά Έλληνες του εξωτερικού συμμετέχουν ως ψηφοφόροι στις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής τους, αντί να μεταβούν στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 22 χιλιάδες Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού προσέρχονται στις κάλπες, σήμερα, μία ημέρα πριν από τις εκλογές στην ελληνική επικράτεια. Η ψηφοφορία πραγματοποιείται στα 99 εκλογικά τμήματα που συστάθηκαν σε 85 πόλεις 35 χωρών ανά την υφήλιο. Οι εκλογικοί σάκοι με τα ψηφοδέλτια των ομογενών θα μεταφερθούν σταδιακά τις επόμενες δύο ημέρες αεροπορικώς στην Αθήνα και στο Εφετείο Αθηνών, όπου θα ανοιχτούν και θα γίνει η διαλογή των ψήφων όταν κλείσουν οι κάλπες στην ελληνική επικράτεια.

Τα πάντα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των αυριανών βουλευτικών εκλογών, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, ωστόσο αν υπάρχει πολλή κίνηση σε κάποιο εκλογικό τμήμα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα έχει τη δυνατότητα να παρατείνει αναλόγως την ψηφοφορία. Φέτος για πρώτη φορά έχει προβλεφθεί μέριμνα για τη διευκόλυνση πολιτών με κινητικά προβλήματα.

Ψηφίζουμε με τη χρήση ταυτότητας ή διαβατηρίου, άδειας οδήγησης, ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Επιπλέον, για πρώτη φορά η ταυτοποίηση των εκλογέων θα μπορεί να γίνει και με ψηφιακή ταυτότητα, η οποία υπάρχει στο wallet του κινητού τηλεφώνου του ψηφοφόρου. Ωστόσο αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια χρονική καθυστέρηση, όπως σημείωσε ο κ. Σταυριανουδάκης. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας, www.athina984.gr

Ελεύθερη, χωρίς την καταβολή διοδίων, είναι από τα μεσάνυχτα και έως τις 8 το πρωί της Δευτέρας, η διέλευση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των ετεροδημοτών.

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 3 και 48 τα ξημερώματα στην Κρήτη, με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5,3 χιλιόμετρα.

Άκαρπη αποδείχθηκε η συνάντηση που είχαν χθες βράδυ Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι σχετικά με την αύξηση του ορίου δανεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, για την οποία απαιτείται συναίνεση στο Κογκρέσο. Εάν μέχρι την 1η Ιουνίου δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με το -άνευ προηγουμένου- σενάριο, της κήρυξης στάσης πληρωμών.

“Βαριές σαν την ιστορία του Παναθηναϊκού και της Αθήνας” χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τις υπογραφές της σύμβασης κατασκευής του γηπέδου της πράσινης ΠΑΕ, με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας των εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο. Η σύμβαση προβλέπει την ανέγερση του γηπέδου στο Βοτανικό εντός 36 μηνών.

Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον αυριανό τελικό του Final Four της Euroleague.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με τοπικές βροχές το βράδυ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα