back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στις εθνικές οδούς καθώς οι ετεροδημότες αναχωρούν από την πρωτεύουσα, προκειμένου να ασκήσουν αύριο το εκλογικό τους δικαίωμα.

Από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν σήμερα 12 πλοία για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη με την πληρότητα να ξεπερνά το 80%. Κοσμοσυρροή και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού όπου η πληρότητα στα λεωφορεία αγγίζει το 100%. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στις εθνικές οδούς όπου ελεύθερη, χωρίς την καταβολή διοδίων, θα είναι έως τις 8 το πρωί της Δευτέρας, η διέλευση των οχημάτων.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Έλληνες πολίτες που διαμένουν εκτός ελληνικής επικράτειας και έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού. Συνολικά έχουν δημιουργηθεί 99 εκλογικά τμήματα σε 85 πόλεις, 35 χωρών. Από τις 9 ώρα Ελλάδος ξεκίνησε η ψηφοφορία των Ελλήνων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εκλογικοί σάκοι με τα ψηφοδέλτια των ομογενών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην Αθήνα και στο Εφετείο Αθηνών, όπου θα ανοιχτούν προκειμένου να γίνει η καταμέτρηση των ψήφων όταν κλείσουν οι κάλπες στην ελληνική επικράτεια.

Τα πάντα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των αυριανών βουλευτικών εκλογών, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, ωστόσο αν υπάρχει πολλή κίνηση σε κάποιο εκλογικό τμήμα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα έχει τη δυνατότητα να παρατείνει αναλόγως την ψηφοφορία. Φέτος για πρώτη φορά έχει προβλεφθεί μέριμνα για τη διευκόλυνση πολιτών με κινητικά προβλήματα.

Ψηφίζουμε με τη χρήση ταυτότητας ή διαβατηρίου, άδειας οδήγησης, ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Επιπλέον, για πρώτη φορά η ταυτοποίηση των εκλογέων θα μπορεί να γίνει και με ψηφιακή ταυτότητα, η οποία υπάρχει στο wallet του κινητού τηλεφώνου του ψηφοφόρου. Ωστόσο αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια χρονική καθυστέρηση, όπως σημείωσε ο κ. Σταυριανουδάκης. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας, www.athina984.gr.

Από σήμερα μπορούν να ψηφίζουν για το δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών της 28ης Μαΐου, οι περίπου 3,4 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες, που ζουν στο εξωτερικό. Η μεγαλύτερη διασπορά βρίσκεται στη Γερμανία, όπου ζουν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι με τουρκικές ρίζες, εκ των οποίων περίπου το ενάμιση εκατομμύριο μπορούν να ψηφίσουν.

Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον αυριανό τελικό του Final Four της Euroleague.

Στο τένις, ένα βήμα πριν τον τελικό της Ρώμης βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας άσος άφησε εκτός συνέχειας και τον Μπόρνα Τσόριτς και στις 4 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της διοργάνωσης τον 27χρονο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με τοπικές βροχές το βράδυ. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα