back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Μια μέρα πριν τις εκλογές, κόμματα, αρχηγοί και πολιτικοί αναλυτές σιωπούν καθώς η σκυτάλη των αποφάσεων περνά στο εκλογικό σώμα. Ήδη από σήμερα στις κάλπες προσέρχονται 22.825  Έλληνες του Εξωτερικού που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, σε 35 χώρες. Για το σκοπό αυτό έχουν στηθεί 99 εκλογικά τμήματα σε 85 πόλεις. Οι εκλογικοί σάκοι θα φθάσουν αεροπορικώς στην χώρα και θα παραμείνουν στο Εφετείο Αθηνών, εκεί όπου θα ανοιχτούν και θα καταμετρηθούν, παράλληλα με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στην ελληνική επικράτεια. 

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις επτά αύριο το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις επτά το απόγευμα.. Στους παλιούς εγγεγραμμένους προστίθενται φέτος 430 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι από 17 έως 21 ετών. Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαραίτητη είναι η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, άδειας οδήγησης, ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Δεκτή θα γίνεται και η ψηφιακή ταυτότητα. Ανοιχτά θα είναι σήμερα έως τις 8 το βράδυ και αύριο έως τις επτά το απόγευμα τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας.  

Στο μεταξύ, με πολιτικούς συντάκτες και στελέχη συναντήθηκαν το μεσημέρι οι πολιτικοί αρχηγοί: Όλοι τους εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της κάλπης.. 

Χαλαρή κουβέντα είχε νωρίς το μεσημέρι σε καφέ στην οδό Ερμού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχτηκε τους πολιτικούς συντάκτες σε εστιατόριο στο Μικρολίμανο.   

Στη Ρογδιά Ηρακλείου Κρήτης, το καθιερωμένο κέρασμα που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  Νίκος Ανδρουλάκης,. 

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με πολιτικούς συντάκτες και στελέχη του κόμματος σε μεζεδοπωλείο στην Καλογρέζα.  

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Στην Αθήνα ο γραμματέας του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης 

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στις εθνικές οδούς αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου συνεχίζεται η έξοδος των ετεροδημοτών προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Χωρίς την καταβολή διοδίων, θα είναι έως τις 8 το πρωί της Δευτέρας, η διέλευση των οχημάτων από τις εθνικές οδούς. 

Από σήμερα ψηφίζουν για το δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών της 28ης Μαΐου, οι περίπου 3,4 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες, που ζουν στο εξωτερικό.  

Νέες απειλές εκτοξεύει η Μόσχα, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο, να διαμηνύει ότι οι δυτικές χώρες διατρέχουν «κολοσσιαίο κίνδυνο» αν προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16. Την ίδια ώρα οι ηγέτες της G7 που συνεδριάζουν στη Χιροσίμα (με καλεσμένο τον Πρόεδρο Ζελένσκι) κάλεσαν την Κίνα να «να ασκήσει πίεση στη Ρωσία προκειμένου να σταματήσει την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας.. 

Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον αυριανό τελικό του Final Four της Euroleague.   

Στο τένις, ένα βήμα πριν τον τελικό της Ρώμης βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αυτή την ώρα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της διοργάνωσης τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. 

Και ο καιρός… 

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τοπικές βροχές και πιθανών σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

24,6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα