back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Τραγικό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Ελβετία: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουριστικό αεροσκάφος συνετρίβη στις Άλπεις, στην περιοχή Ponts-de-Martel κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Η ελβετική ραδιοτηλεόραση RTN, μεταδίδει ότι τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να προσεγγίσουν το εξαιρετικά δύσβατο σημείο της συντριβής. Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά θύματα.

Στα καθ ημάς

Με την απαγόρευση των προεκλογικών δραστηριοτήτων να είναι σε ισχύ ήδη από τα μεσάνυχτα, η σημερινή μέρα είναι μέρα χαλάρωσης και σιωπής για κομματικά επιτελεία.. Το μεσημέρι οι πολιτικοί αρχηγοί παρέθεσαν το καθιερωμένο κέρασμα στους πολιτικούς συντάκτες και τα κομματικά επιτελεία.

Καφέ στην Ερμού επίλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γεύμα στο μικρολίμανο παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Με ρακή και μαντινάδες το τραπέζι του Νίκου Ανδρουλάκη στη Ρογδιά Ηρακλείου. Σε μεζεδοπωλείο στην Καλογρέζα το κάλεσμα του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η σκυτάλη περνά τώρα στους εκλογείς οι οποίοι στις κάλπες της απλής αναλογικής καλούνται να αποφασίσουν για την κατεύθυνση της χώρας την επόμενη 4ετία.

Αύριο, οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις επτά το πρωί έως τις επτά το βράδυ. Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαραίτητη είναι η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, άδειας οδήγησης, ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Δεκτή θα γίνεται και η ψηφιακή ταυτότητα.

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, ανοιχτά για μια ακόμη ώρα τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας. Αύριο θα λειτουργήσουν με συνεχόμενο ωράριο από τις επτά το πρωί έως τις επτά το απόγευμα .

Στην ψηφιακή πλατφόρμα μάθε που ψηφίζεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι. Θυμίζουμε ότι στους παλιούς εγγεγραμμένους προστίθενται φέτος 430 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι. Από αυτούς οι 112.097 είναι οι 17δες που αποκτούν από αυτές τις εκλογές δικαίωμα ψήφου.

Στο μεταξύ, απρόσκοπτα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία για τους Έλληνες του Εξωτερικού. Οι εκλογικοί σάκοι θα φθάσουν αεροπορικώς στην χώρα και θα παραμείνουν στο Εφετείο Αθηνών. Η καταμέτρηση των ψήφων θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην επικράτεια.

Συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η έξοδος των ετεροδημοτών. Η διέλευση των οχημάτων από τις εθνικές οδούς, πραγματοποιείται χωρίς καταβολή διοδίων έως τις οχτώ το πρωί της Δευτέρας.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου γράφτηκε ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας στο Κίσσαμο Χανίων. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν στις 3:15 αργά το μεσημέρι κατέληξε το 2,5 ετών κοριτσάκι που είχε χτυπηθεί κατά λάθος από το αυτοκίνητο του πατέρα του, στην αυλή του σπιτιού τους.

Από σήμερα ψηφίζουν για το δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών της 28ης Μαΐου, οι περίπου 3,4 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες, που ζουν στο εξωτερικό.

Νέες απειλές εκτοξεύει η Μόσχα, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο, να διαμηνύει ότι οι δυτικές χώρες διατρέχουν «κολοσσιαίο κίνδυνο» αν προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ρωσικού μισθοφορικού στρατού Γεβγκένι Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Μπαχμούτ. Την πληροφορία διέψευσε ο ουκρανικός στρατός, ενώ ο υφυπουργός άμυνας της χώρας έκανε λόγο για κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή.

Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον αυριανό τελικό του Final Four της Euroleague.

Στο τένις, ένα βήμα πριν τον τελικό της Ρώμης βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αντιμετωπίζει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό της διοργάνωσης

Και ο καιρός…

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τοπικές βροχές και πιθανών σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

23,2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα