back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Από τις επτά το απόγευμα – τοπική ώρα κάθε χώρας – κλείνουν οι κάλπες των απόδημων Ελλήνων. Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα με την καθοριστική συμβολή 900 και πλέον διπλωματικών υπαλλήλων σε 35 χώρες. Οι εκλογικοί σάκοι θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην χώρα μας. Θα παραμείνουν στο Εφετείο Αθηνών, εκεί όπου από τις επτά το απόγευμα αύριο θα ξεκινήσει η καταμέτρησή τους.

Στην επικράτεια τώρα, οι κάλπες θα είναι ανοιχτές αύριο από τις επτά το πρωί έως τις επτά το βράδυ.. Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαραίτητη είναι η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, άδειας οδήγησης, ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Δεκτή θα γίνεται και η ψηφιακή ταυτότητα.

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Στην ψηφιακή πλατφόρμα ‘’’μάθε που ψηφίζεις’’ του υπουργείου εσωτερικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι. Πληροφορίες και στα τηλέφωνα 213 136 1500 και 213 131 38 00. Αναλυτικά και στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Το πρωί θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί ως εξής:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.30 το πρωί στην Κηφισιά.

Στις εννιά και μισή, στην Κυψέλη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις δέκα παρά τέταρτο στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις 10 στη Λαμία ο Δημήτρης Κουτσούμπας..

Στις 11.30 στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στις εννέα και μισή στο Πέρμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, ψηφίζουν σήμερα 3,4 εκατομμύρια Τούρκοι του εξωτερικού. Οι εκλογές στη γείτονα θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 28 Μαΐου.

‘’Οι δυτικές χώρες διατρέχουν «κολοσσιαίο κίνδυνο» αν προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16’’ διαμήνυσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο, την ώρα που οι ηγέτες της G7 από τη σύνοδο της Χιροσίμα κάλεσαν ην Κίνα να ασκήσει πιέσεις στη Μόσχα για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. …

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ρωσικού μισθοφορικού στρατού Γεβγκένι Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Μπαχμούτ. Την πληροφορία διέψευσε ο ουκρανικός στρατός, ενώ ο υφυπουργός άμυνας της χώρας έκανε λόγο για κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή.

Την ύψιστη τιμητική διάκριση της Πόλεως των Αθηνών «Ευκλεής Αθηναίος» απένειμε σήμερα Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε μια συγκινητική τελετή, στο κατάμεστο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Αποδίδουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής, ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη με τον οποίο μάς συνδέουν δεσμοί ακατάλυτοι. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: πως είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τον φωτεινό Φάρο της Ορθοδοξίας, αλλά και του γένους με όλες μας τις δυνάμεις» υπογράμμισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την παραχώρηση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Πατριαρχείο λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘’Ο ναός του Αγίου Νικολάου στην Βασιλίσσης Σοφίας -ιδιοκτησία της ελεήμονος Εταιρείας Αθηναίων είναι κι επίσημα πλέον η βάση του Πατριαρχείου στην Αθήνα’’.

Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον αυριανό τελικό του Final Four της Euroleague.

Και ο καιρός…

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τοπικές βροχές και πιθανών σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

21,4 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα