back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στις επτά το πρωί ανοίγουν οι εθνικές κάλπες.

9.813.595 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, από αυτούς 438.595 νέοι από 17 έως 21 χρονών καλούνται να επιλέξουν την πορεία της χώρας για την επόμενη 4ετία..

Υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας 21.467 κάλπες έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, επί ποδός και οι δημόσιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των εκλογέων. Τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Θυμίζουμε ότι για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαραίτητη είναι η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, άδειας οδήγησης, ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Δεκτή θα γίνεται και η ψηφιακή ταυτότητα.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα ‘’’μάθε που ψηφίζεις’’ του υπουργείου εσωτερικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι. Πληροφορίες και στα τηλέφωνα 213 136 1500 και 213 131 38 00. Αναλυτικές πληροφορίες και στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Στο μεταξύ, με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Αμερική ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία για τους Έλληνες του Εξωτερικού, η οποία διεξήχθη απρόσκοπτα το Σάββατο, με την καθοριστική συμβολή 900 και πλέον διπλωματικών υπαλλήλων σε 35 χώρες.

Οι εκλογικοί σάκοι θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην χώρα μας. Θα παραμείνουν στο Εφετείο Αθηνών, εκεί όπου από τις επτά το απόγευμα αύριο θα ξεκινήσει η καταμέτρησή τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά

Στις επτά το απόγευμα θα δημοσιοποιηθούν τα exit polls ενώ. Στις οχτώ και μισή το βράδυ αναμένεται η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος., ενώ έως τις 10 το βράδυ η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων εκτιμάται ότι θα έχει αγγίξει το 80%.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στο 44ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών στη οδό Μηλιαράκη 57-59 & Κουρτίδου..

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα ψηφίσουν ως εξής:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.30 το πρωί στην Κηφισιά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς Ολυμπιονικών 2 και Πλατεία Πολιτείας, 361ο εκλογικό τμήμα

Στις εννιά και μισή, στην Κυψέλη, ο Αλέξης Τσίπρας 27o & 30o Δημοτικό Σχολεία Αθηνών, Χιλιανδαρίου 2-4, Κυψέλη.

Στις δέκα παρά τέταρτο στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης ο Νίκος Ανδρουλάκης.. 1ο Δημοτικό Σχολείο εκλογικό τμήμα 431

Στις 10 στη Λαμία ο Δημήτρης Κουτσούμπας… στην πρώην Παιδαγωγική Παιδαγωγικπη Ακοαδημία στο 152ο εκλογικό τμήμα

Στις 11.30 στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Βελόπουλος. 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού.

Στις εννέα και μισή στο Πέραμα ο Γιάνης Βαρουφάκης στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών την επόμενη Κυριακή 28 Μάϊου ετοιμάζεται η Τουρκία, σε κλίμα ακραίας πόλωσης, με τις εθνισκιστικές κορώνες να έχουν σημαντικό ρόλο στη ρητορική των υποψηφίων. Χθες, Σάββατο ξεκίνησε η ψηφοφορία των 3,4ων εκατομμυρίων Τούρκων του Εξωτερικού.

Επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. ‘’Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως εργαλείο για να επιτύχει μια στρατηγική ήττα της Μόσχας’’ είπε χαρακτηριστικά ενώ σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Χιροσίμα, υποστήριξε ότι στοχεύουν στον “διπλό περιορισμό” της Ρωσίας και της Κίνας. Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να εντείνουν τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και να μειώσουν την έκθεσή τους στην Κίνα. Παραλλήλως κάλεσαν το Πεκίνο να πιέσει τη Μόσχα για τον τερματισμό των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Την ύψιστη τιμητική διάκριση της Πόλεως των Αθηνών «Ευκλεής Αθηναίος» απένειμε χθες Σάββατο, Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε μια συγκινητική τελετή, στο κατάμεστο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Παρουσία χιλιάδων Ελλήνων φιλάθλων ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις οχτώ το βράδυ, στο Κάουνας της Λιθουανίας, τη Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό του Final Four της Euroleague. Σύμφωνα με την κόκκινη ΚΑΕ τουλάχιστον 1500 άτομα επιβιβάζονται σήμερα και αύριο σε πτήσεις τσάρτερ για τη Λιθουανία, ενώ σε 5 περίπου χιλιάδες υπολογίζεται ο αριθμός των Ελλήνων που παραμένουν στο Κάουνας, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό.

Και ο καιρός…

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τοπικές βροχές και πιθανών σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα