back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αντικρουόμενες πληροφορίες για την τύχη της Μπαχμούτ

Διαβάστε επίσης

Η Ουκρανία διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να προελαύνουν στα πλευρά της Μπαχμούτ και σκοπεύουν να περικυκλώσουν την κατεστραμμένη πόλη. Νωρίτερα, η Μόσχα συνεχάρη την ιδιωτική μισθοφορική οργάνωση Βάγκνερ και τον ρωσικό στρατό για την κατάληψη της πόλης.

Εάν επιβεβαιωθεί η κατάληψη της Μπαχμούτ, θα πρόκειται για το τέλος της πιο αιματηρής και μακρόχρονης μάχης του πολέμου.

Ωστόσο, ο επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμη ένα «ασήμαντο», όπως παραδέχτηκε, τμήμα της Μπαχμούτ αλλά αυτό θα τους επιτρέψει να μπουν στην πόλη όταν αλλάξει η κατάσταση. Ο Σίρσκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου κοντά στην Μπαχμούτ και ευχαρίστησε τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την περιοχή. Όπως έγραψε στο Telegram, οι δυνάμεις του Κιέβου προχωρούν στα προάστια και πλησιάζουν στον στόχο τους, δηλαδή την περικύκλωση της πόλης που προπολεμικά αριθμούσε 70.000 κατοίκους.

Μια παρόμοια δήλωση έκανε και η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ. «Οι δυνάμεις μας έχουν μισοπερικυκλώσει την πόλη, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό… ο εχθρός θα πρέπει να αμυνθεί στο τμήμα της πόλης που ελέγχει» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Telegram Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί υπερασπίζονται ακόμη βιομηχανικές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές ενώ έχουν καταλάβει ορισμένα γειτονικά υψώματα.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες από το πεδίο της μάχης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα