back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, από τα 21.467 συστήματα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων που είναι σε όλα τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα 16.

Στις κάλπες καλούνται περίπου 9,8 εκατ. ψηφοφόροι. Μεταξύ αυτών και 400.000 χιλιάδες νέοι εκλογείς. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει ως τις 7 το απόγευμα. Ψηφίζουμε με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, άδειας οδήγησης, ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Δεκτή γίνεται και η ψηφιακή ταυτότητα. Ανοικτά ως τις 7 το απόγευμα θα μείνουν σήμερα τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα αστυνομικά τμήματα. Στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και στην ένδειξη ‘’μάθε που ψηφίζεις’’ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι. Πληροφορίες δίδονται και στους τηλεφωνικούς αριθμούς 213 136 1500 και 213 131 38 00. Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr

Μία πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται στις 8 και μισή το βράδυ. Έως τις 10, η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων εκτιμάται ότι θα έχει αγγίξει το 80%.

Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας των απόδημων Ελλήνων. Οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια μεταφέρονται στην Αθήνα αεροπορικώς και θα ανοιχτούν όταν κλείσουν οι κάλπες στην ελληνική επικράτεια.

Από νωρίς το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά την χθεσινή ημέρα χαλάρωσης, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στο 44ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψηφίσει στις 10.30 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στις 9:30 στο 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία, στην Κυψέλη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στις 10 παρά τέταρτο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, στο Ηράκλειο. Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 10 στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία στη Λαμία. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, στις 11.30 στο 1ο Λύκειο Ελευθερίου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης, στις 9:30 στο Πέραμα.

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με ειδικές εκπομπές και συνδέσεις μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία, μεταδίδει τα αποτελέσματα και χαρτογραφεί όσα δρομολογούνται για την επόμενη μέρα.

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί στην Κρήτη. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τυμπακίου στο Ηράκλειο, ενώ το εστιακό βάθος στα 19,6 χιλιόμετρα.

Ένταση τα ξημερώματα έξω από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον ανδρών της Αστυνομίας. Τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ κάηκε και ένα αυτοκίνητο.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Τη Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει στις 8 το βράδυ ο Ολυμπιακός στο Κάουνας της Λιθουανίας, στον μεγάλο τελικό του Final Four της Euroleague.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα