back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές προσέρχονται από τις 7 το πρωί οι ψηφοφόροι, με την εκλογική διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Στην Κηφισιά ψήφισε πριν λίγη ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για μια πατρίδα πιο ισχυρή. Οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας. Αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα, για τη χώρα μας”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας. Η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Κυψέλη όπου ψήφισε νωρίτερα.

Ήρθε η ώρα του κυρίαρχου Ελληνικού λαού με ελπίδα και αισιοδοξία να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Αρκαλοχώρι Κρήτης.

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να πάει να ψηφίσει, ενισχύοντας το ΚΚΕ για να είναι δυνατός -όπως είπε -ο ίδιος ο λαός την επόμενη ημέρα, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ψηφίζοντας νωρίτερα στη Λαμία.

Στο Πέραμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης. “Η Δημοκρατία είναι ατελής, κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε”, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, θα ψηφίσει στις 11.30 στο 1ο Λύκειο Ελευθερίου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στο 44ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Στις κάλπες καλούνται περίπου 9,8 εκατ. Ψηφοφόροι. Μεταξύ αυτών και 400.000 χιλιάδες νέοι εκλογείς. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει ως τις 7 το απόγευμα. Ψηφίζουμε με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, άδειας οδήγησης, ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Δεκτή γίνεται και η ψηφιακή ταυτότητα. Ανοικτά ως τις 7 το απόγευμα θα μείνουν σήμερα τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα αστυνομικά τμήματα. Επίσης, ανοιχτά έως τις 7 το απόγευμα θα είναι και όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να ενημερώνουν και να επιλύουν προβλήματα πολιτών που αφορούν στην εκλογική διαδικασία. Στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και στην ένδειξη ‘’μάθε που ψηφίζεις’’ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι. Πληροφορίες δίδονται και στους τηλεφωνικούς αριθμούς 213 136 1500 και 213 131 38 00. Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr

Μία πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται στις 8 και μισή το βράδυ. Έως τις 10, η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων εκτιμάται ότι θα έχει αγγίξει το 80%.

Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας των απόδημων Ελλήνων. Οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια μεταφέρονται στην Αθήνα αεροπορικώς και θα ανοιχτούν όταν κλείσουν οι κάλπες στην ελληνική επικράτεια.

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με ειδικές εκπομπές και συνδέσεις μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία, μεταδίδει τα αποτελέσματα και χαρτογραφεί όσα δρομολογούνται για την επόμενη μέρα.

Συνελήφθησαν χθες βράδυ, σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 άτομα για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που ο καθένας περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου. Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.Από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Τη Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει στις 8 το βράδυ ο Ολυμπιακός στο Κάουνας της Λιθουανίας, στον μεγάλο τελικό του Final Four της Euroleague.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι, είναι 21.5 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα