back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντικές καθυστερήσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στην κάθοδο του Κηφισού λόγω ακινητοποιημένου οχήματος στο ύψος της Λένορμαν.

Τρεις ώρες απομένουν έως το κλείσιμο της κάλπης με την εκλογική διαδικασία να εξελίσσεται χωρίς προβλήματα.. Σύμφωνα με τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών η συμμετοχή στις εκλογές, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι δεν ξεπερνούσε το 31,52%.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαραίτητη είναι η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, άδειας οδήγησης, ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Δεκτή θα γίνεται και η ψηφιακή ταυτότητα.

Τα ΚΕΠ και τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα αστυνομικά τμήματα της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις επτά το απόγευμα για επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην εκλογική διαδικασία. Στην ηλεκτρονική σελίδα ‘’μάθε που ψηφίζεις’’ του Υπουργείου Εσωτερικώνοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι. Πληροφορίες δίδονται και στους τηλεφωνικούς αριθμούς 213 136 1500 και 213 131 38 00. Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

«Εύχομαι και ελπίζω να είναι η πιο πλατιά συμμετοχή. Θα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση για τη δημοκρατία», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την τέλεση του εκλογικού της δικαιώματος στον Κεραμικό.

Μηνύματα αισιοδοξίας ο καθένας για το κόμμα του εξέφρασαν οι πολιτικοί αρχηγοί, εξερχόμενοι από τα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν.

Όπως έγινε γνωστό:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αργότερα στα γραφεία της ΝΔ προκειμένου να παρακολουθήσει με το επιτελείο του τα αποτελέσματα.

Από το σπίτι του θα δει το exit pol o Αλέξης Τσίπρας. Ακολούθως θα μεταβεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου.

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, θα βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στον Περισσό με στελέχη του ΚΚΕ θα παρακολουθεί τα αποτελέσματα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχει ενημέρωση για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης – Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης θα βρίσκεται στο εκλογικό περίπτερο του ΜεΡΑ25 στην οδό Κοραή..

Το exit poll θα δημοσιοποιηθεί στις επτά το απόγευμα.. Στις οχτώ θα έχουμε μια πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.. Έως τις 10, η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων εκτιμάται ότι θα έχει αγγίξει το 80%.

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με ειδικές εκπομπές και συνδέσεις μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία.

Στη σύλληψη πέντε ατόμων για παράβαση της εκλογικής διαδικασίας, προχώρησαν οι αρχές, στην Καρδίτσα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, υπήρξε προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, και 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας και ένα διαβατήριο. Επίσης μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους με σταυρωμένα ψηφοδέλτια στο όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου. Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε χρηματικό ποσό 6.060 ευρώ.

Χωρίς προβλήματα η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα. Η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια θα γίνεται χωρίς καταβολή αντίτιμου, έως τις οχτώ αύριο το πρωί. Επί ποδός παραμένει η τροχαία.

Ένταση τα ξημερώματα έξω από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον ανδρών της Αστυνομίας. Τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ κάηκε και ένα αυτοκίνητο

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Τη Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει στις 8 το βράδυ ο Ολυμπιακός στο Κάουνας της Λιθουανίας, στον μεγάλο τελικό του Final Four της Euroleague.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Ίδιο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και αύριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα