back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται η πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών από τις μονάδες της Wagner, που υποστηρίχθηκαν από το πυροβολικό και την αεροπορία, (…) η απελευθέρωση του Αρτιομόφσκ ολοκληρώθηκε», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που αναφέρεται στην ουκρανική πόλη Μπαχμούτ με το όνομα που είχε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Χθες Σάββατο, ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη Μπαχμούτ, κάτι που διέψευσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Πριγκόζιν έχει παραδεχτεί ότι η Μπαχμούτ – μια πόλη που πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό 70.000 κατοίκων – δεν ήταν στρατηγικής σημασίας, αλλά απέκτησε τεράστια συμβολική σημασία λόγω της έντασης των μαχών και των μεγάλων απωλειών για τις δύο πλευρές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα