back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09.00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές με διαφορά 20 και πλέον μονάδων. Με την ενσωμάτωση στο 99,6%, η ΝΔ συγκεντρώνει 40.79%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20.07%, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ 11.46%, το ΚΚΕ 7,23% και η Ελληνική Λύση 4,45%.

Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν το 16%. Εκτός Βουλής το Μέρα25 με ποσοστό 2,59%.

Τη δέσμευση ότι θα εργαστεί ακόμα πιο σκληρά ώστε να υλοποιηθούν οι δραστικές τομές που έχει ανάγκη η χώρα, ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη επίσημη δήλωσή του.

«Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν σήμερα οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό και απόλυτο», είπε ο πρωθυπουργός, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεών του.

«Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του. «Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες» πρόσθεσε, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι αλλαγές που χρειάζονται ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη.

Σήμερα πιθανότατα η σύγκλιση των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να συζητήσουν την εκλογική στρατηγική ενόψει της επόμενης κάλπης, ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξερχόμενος χθες από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

«Ανατέλλει ξανά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μεγάλη νίκη όλων σας εναντίον εκείνων που το θέλανε μικρό. Να γίνουμε ξανά ο πραγματικός και γνήσιος αντίπαλος της ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Από αύριο ο λαός θα βρίσκεται απέναντι σε νέο κύμα επίθεσης. Καμιά στήριξη, καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές» ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ευχαριστούμε τους Έλληνες που τίμησαν την Ελληνική Λύση. Δεν προδώσαμε κανέναν. Το αποδείξαμε και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε», είπε για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο λαός μίλησε. Η δική μας ήττα θα μπει στο μικροσκόπιο της αυστηρής αυτοκριτικής μας», δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Στις διαδικασίες της επόμενης μέρας,

Στις 12:00 το μεσημέρι, η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, καθηγήτρια Καλλιόπη Σπανού θα διαβιβάσει στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης. Ακολούθως ο κ. Τασούλας, θα τα επιδώσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές 2023 καλύπτεται εκτενώς από τα διεθνή ΜΜΕ.

Ενδεικτικά η Γερμανική WELT αναφέρει :«Οι συντηρητικοί πανηγυρίζουν συντριπτική νίκη – η Ελλάδα ωστόσο βρίσκεται ενώπιον νέων εκλογών». Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «οι Έλληνες έδωσαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και πάλι καθαρή+ εντολή, αλλά αυτό δεν αρκεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης».

Στην Ουκρανία οδηγούν τα νέα στοιχεία σχετικά με τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με ομάδα γερμανικών, σουηδικών, πολωνικών και δανικών ΜΜΕ που ερευνούν την υπόθεση.

Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε στις 2:00 τη νύχτα στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος της οδού Αντιγόνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΙΧ κινούμενο στο ρεύμα προς Κόρινθο παρέσυρε διερχόμενη μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο άτομα με συνέπεια το δίκυκλο να συγκρουστεί με δύο σταθμευμένα οχήματα.

Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους οι δύο αναβάτες 38 και 19 ετών. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Λυκαίου στην περιοχή του Γκύζη. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης. Η Ασφάλεια Αττικής προσήγαγε και εξετάζει ένα 64χρονο, ο οποίος φέρεται να ήταν σύντροφος της.

Ξεκινούν αύριο οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές του Λυκείου, ενώ για τα Γυμνάσια θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 15 Ιουνίου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης επικρατώντας με διαφορά ενός πόντου του Ολυμπιακού, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να ανέβει για τέταρτη φορά στην κορυφή της Euroleague.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα