back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ μετά την εισβολή ενόπλων μαχητών

Διαβάστε επίσης

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο στη διάρκεια της νύχτας σπίτια και διοικητικό κτίριο στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, της Ρωσίας, η οποία αποτέλεσε χθες, Δευτέρα, στόχο εισβολής ενόπλων μαχητών προερχομένων από την Ουκρανία, την ώρα που συνεχιζόταν σήμερα αντιτρομοκρατική επιχείρηση των ρωσικών αρχών στην περιοχή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν στο Γκράιβορον, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιοχής της Μπέλγκοροντ, και στο χωριό Μπορίσοφκα, δεν προκάλεσαν θανάτους ή τραυματισμούς, ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

“Δύο σπίτια δέχθηκαν επίθεση με drones στο Γκράιβορον” και τυλίχθηκαν στις φλόγες, διευκρίνισε.

Στο χωριό Μπορίσοφκα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στοχοθέτησε διοικητικό κτίριο, στη συνέχεια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε στόχο σπίτι και προκάλεσε ζημιές στην στέγη του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Γκλάντκοφ σημείωσε επίσης ότι τα drones καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η περιφέρεια του Μπέλγκοροντ στη μεθόριο με την Ουκρανία και ιδιαιτέρως η περιοχή του Γκράιβορον, που βρίσκεται σε αυτήν, αποτέλεσε χθες στόχο εισβολής ενόπλων μαχητών προερχομένων από την Ουκρανία, από την οποία τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι. Η Ρωσία αναγκάστηκε να την θέσει σε καθεστώς “κατά της τρομοκρατίας”, όπως και να απομακρύνει τους κατοίκους για να προσπαθήσει να απωθήσει την νέα αυτή επίθεση στο έδαφός της.

Μολονότι κι άλλες επιθέσεις έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες σε αυτήν την μεθοριακή περιφέρεια, αυτή είναι η πρώτη που πήρε τέτοια έκταση, καθώς αρκετά χωριά επλήγησαν από οβίδες.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας FSB επέβαλαν το απόγευμα “νόμιμο καθεστώς ζώνης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης” στην περιοχή, το οποίο δίνει αυξημένες εξουσίες στις αρχές για να διεξαγάγουν ένοπλες επιχειρήσεις, να υποβάλλουν σε έλεγχο πολίτες ή ακόμη να απομακρύνουν τους κατοίκους. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

“Η επιχείρηση σκούπα που διεξάγει το υπουργείο Άμυνας και οι δυνάμεις της τάξης συνεχίζεται” σήμερα στην περιοχή του Γκράιβορον, διευκρίνισε ο Γκλάντκοφ.

“Οι δυνάμεις της τάξης κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο”, διαβεβαίωσε, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής του Γκράιβορον που απομακρύνθηκαν να μην επιστρέψουν προς το παρόν στα σπίτια τους.

“Θα το ανακοινώσουμε αμέσως (…) όταν δεν θα υπάρχει πλέον κίνδυνος”, δεσμεύτηκε.

Η Ουκρανία διέψευσε ότι διοργάνωσε την εισβολή ενόπλων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Την ευθύνη για την επιχείρηση αυτή ανέλαβε μέσω καναλιού της στο Telegram η “Λεγεώνα της Ελευθερίας για τη Ρωσία”, οργάνωση Ρώσων που πολεμά στην ουκρανική πλευρά, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει ότι βρισκόταν πίσω από προηγούμενες εισβολές στην ίδια περιοχή.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα