back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Σταμάτης: Η εργασία, μόνη λύση για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών και νοικοκυριών

Διαβάστε επίσης

23-05-2023

Ο Γιώργος Σταμάτης γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας έχει μακρά εμπειρία πάνω σε θέματα μέριμνας και αντιμετώπισης ευαίσθητων ζητημάτων που αγγίζουν ένα ευάλωτο κομμάτι του πληθυσμού, όπως η φτώχεια, η αστεγία, ο κοινωνικός αποκλεισμός μεταναστών ή ατόμων τρίτης ηλικίας.

Με δεδομένο ότι αυτά τα κρίσιμα πεδία δεν έχουν πολιτικό χρώμα, δοκιμάζουν την κοινωνική συνοχή, και για να εξαλειφθούν απαιτούνται πολυεπίπεδη μέριμνα, αλλά και συντονισμένες προσπάθειες, η επιλογή και η τοποθέτησή του σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, είναι ενδεικτικές της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στις δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Θέλει δηλαδή να αναδείξει ότι εκτός από την υγεία, την οικονομία, την πολιτική προστασία, τις γυναίκες συμπεριλαμβάνει στις άμεσες προτεραιότητές της για την επόμενη τετραετία και τα θέματα της φτώχειας.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη, λίγο μετά την ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο Γιώργος Σταμάτης ανέδειξε την εργασία ως κύριο πυλώνα των προγραμμάτων που επεξεργάζεται.

«Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την εργασία. Είναι η μόνη λύση για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών και νοικοκυριών, εκτός από τα επιδόματα, αν θέλουμε να ξεφύγουν από τον αποκλεισμό και τη φτώχεια.» είπε χαρακτηριστικά.

Eξηγώντας πώς λειτουργεί το πρόγραμμα «Το Σπίτι Μου» τόνισε ότι «έχουν εγκριθεί 1500 δάνεια σε νέους από 25-39 ετών. Κάτι που», όπως δήλωσε, «δείχνει τη βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να βρεθούν και να αναπτυχθούν θέσεις εργασίας με στόχο την αύξηση του εισοδήματός τους και την ουσιαστική τους στήριξη απέναντι στην ακρίβεια και στην ενεργειακή κρίση …Γιατί οι πολίτες ευημερούν κυρίως όταν έχουν τη δυνατότητα να βροyν, αλλά και να επιλέξουν εργασία».

Για το νέο πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού ΑμεΑ, σημείωσε πως «συνδράμει στην ανεξάρτητη διαβίωσή τους, στην πρόληψη της ιδρυματοποίησης και γενικότερα στην επίσπευση της ένταξής τους στην κοινότητα. Από την άλλη πλευρά, ο προσωπικός βοηθός ΑμεΑ αποτελεί ένα νέο, καλά αμειβόμενο επάγγελμα με μισθό άνω των χιλίων ευρώ το μήνα για όσους θελήσουν να το επιλέξουν και λόγω της εμπειρίας που θα αποκτήσουν, τους δίνει τη δυνατότητα να γίνουν πρεσβευτές της καταπολέμησης του στίγματος της αναπηρίας.»

Και όπως εξήγησε επιπρόσθετα, «μέσω του Προσωπικού Βοηθού, τα άτομα με αναπηρίες απαγγιστρώνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον και αποκτούν δυνατότητα και προοπτική για πρόσβαση στην εργασία».

Επίσης, ο κ  Σταμάτης ανέδειξε  άλλο ένα επάγγελμα που ανοίγει σε σχέση με τα ΑμεΑ και έχει να κάνει με τους εκπαιδευτές κινητικότητας και προσανατολισμού. «Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα,  Κοζάνη, καθώς και σε άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας» γνωστοποίησε κλείνοντας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα