back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Ένας άμαχος σκοτώθηκε στην περιοχή του Μπέλγκοροντ κατά την επιδρομή μαχητών που εισέβαλαν από την Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε σε χωριό της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ, που αποτέλεσε τον στόχο ένοπλης εισβολής μαχητών από την Ουκρανία και βομβιστικών επιθέσεων που προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό τουλάχιστον 12 ατόμων.

«Παρόλα αυτά προς μεγάλη μας θλίψη, έχουμε απώλειες. Από τα χέρια του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκε ένας άμαχος στο χωριό Κοζίνκα» έγραψε ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ, σε ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram.

Το χωριό Κοζίνκα είναι ένα από τα τέσσερα χωριά στην περιοχή Γκραϊβορόν, στα οποία εισέβαλαν σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά ένοπλες ομάδες μαχητών από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Γκλαντκόφ, η σύζυγός του αμάχου νοσηλεύεται με τραύματα στο νοσοκομείο. Εκτός από τους 12 τραυματίες που ανέφερε ο Γκλαντκόφ, μια 82χρονη συνταξιούχος πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης των κατοίκων των τεσσάρων χωριών.

H ρωσική υπηρεσία του BBC μετέδωσε ότι οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για 13 τραυματίες, ενώ η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ισχυρίζεται ότι στη στρατιωτική μονάδα στην περιοχή Γκραϊβορόν της περιοχής Μπέλγκοροντ σκοτώθηκαν δύο Ρώσοι στρατιωτικοί. Επίσημα η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα