back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Κουτσοσταμάτη: Ανοιχτή γιορτή στα μικρά βιβλιοπωλεία της Αθήνας, 22 με 27 Μαΐου

Διαβάστε επίσης

25-05-2023

Μια ανοιχτή γιορτή στα μικρά βιβλιοπωλεία της Αθήνας  εκτυλίσσεται την τελευταία εβδομάδα της άνοιξης.

Από τις 22 έως και τις 27 Μαΐου κάθε γειτονιά της πόλης- από τα Εξάρχεια έως το Παγκράτι, το Θησείο και το Κολωνάκι, υποδέχεται εκδηλώσεις για τα βιβλία και τους δημιουργούς τους, θεματικά αφιερώματα, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, αλλά και συζητήσεις για να αναδειχθεί η σημασία της φιλαναγνωσίας. Εκατό μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα ενώνονται και φέτος καλώντας μας να χαρούμε μαζί αυτό το ανοιξιάτικο φεστιβάλ της ανάγνωσης για μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου.

Η Ντέμη Κουτσοσταμάτη εμπνεύστρια, δημιουργός και συντονίστρια της δράσης, μίλησε στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη για την… βιβλιοεβδομάδα και την κατάσταση του βιβλίου.

«Περίπου 150 δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυτής της ανοιχτής γιορτής,  με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 μικρών βιβλιοπωλείων σε γειτονιές κάθε πόλης, σε περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη, όπως και στη μητροπολιτική Αθήνα… Σκοπός μας είναι να δώσουμε μια ευκαιρία για εξορμήσεις σε παλιούς και νέους φίλους του βιβλίου. Να μπουν μαζί με  τακτικούς πελάτες και επισκέπτες στα μικρά βιβλιοπωλεία της γειτονιάς για να ξεφυλλίσουν τις καινούργιες εκδόσεις και να νιώσουν αυτή την μαγική μυρωδιά του χαρτιού…» 

Κλείνοντας συμπλήρωσε πως ανάμεσα στις εκδηλώσεις, εκτός από τις θεματικές συναντήσεις και τα ειδικά  αφιερώματα, σε πολλά βιβλιοπωλεία  θα γίνουν πάρτι, προβολές, θεατρικά δρώμενα,  αφηγήσεις παραμυθιών, παιχνίδια, μουσική, κυνήγια θησαυρού και πολλές εκπλήξεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα