back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναστασία Κοτανίδου: Από τη μάχη στις ΜΕΘ στο υπ. Υγείας

Διαβάστε επίσης

Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου αναλαμβάνει τα καθήκοντα της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής και αναγνώρισης, καθώς ήταν από τους γιατρούς που έδωσαν μεγάλη μάχη στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ως διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η COVID-19, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου, ορκίζεται αύριο Παρασκευή ως υπηρεσιακή υπουργός Υγείας.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον Θάνο Πλεύρη στην Αναστασία Κοτανίδου θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα. Σημειώνεται, ότι οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, οι κ.κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος και Μάριος Θεμιστοκλέους, παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Η κα. Κοτανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου έζησε μέχρι τα 24 της χρόνια.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε στην Ελλάδα.

Έκανε ειδικότητα Πνευμονολογίας στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Αθηνών και σήμερα είναι διευθύντρια σε μία από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και συντονίστρια όλων των ΜΕΘ της χώρας.

Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία έλαβε το 1994 ενώ εκλέχθηκε λέκτορας το 1996, επίκουρη καθηγήτρια το 2002, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια το 2007 και αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας το 2009.

Η νέα υπουργός Υγείας είχε οριστεί ως επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για το σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Νίνα Κομνηνού
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα