back to top
19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χ. Βουρδουμπάς: Πραγματικό δίλημμα των επόμενων εκλογών ποια δύναμη θα σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικά θετική και ελπιδοφόρα, χαρακτήρισε την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο της Αθήνας και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ, ο οποίος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, έκαμε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαϊου.

Όπως ανέφερε, η αύξηση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ δύναται να τροφοδοτήσει μια νέα δυναμική στον δρόμο της ταξικής μαζικής πάλης, σημειώνοντας ότι η περαιτέρω ενίσχυσή του θα αποτελέσει τη μοναδική δύναμη λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Την επομένη των εκλογών, το ΚΚΕ, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα αποτελεί τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση. Την ίδια στιγμή, η κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αφορά στο ποιος θα κυριαρχήσει στη σοσιαλδημοκρατία. Όμως, όλη αυτή η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από δευτερεύοντα ζητήματα γιατί στα στρατηγικά και στα μεγάλα θέματα υπάρχει ταύτιση με τη ΝΔ. Γι’ αυτό ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να ασκήσουν ουσιαστική αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, όπως δεν έκαναν και την προηγούμενη τετραετία. Αντιθέτως, έπαιξαν το ρόλο τους ώστε η ΝΔ να εμφανίζεται ως το μικρότερο κακό, σε ευρύτερα κομμάτια του πληθυσμού», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρδουμπά, το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε όλες τις κρίσιμες μάχες ασκώντας με σταθερότητα αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, αναδεικνύοντας τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης αλλά και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων σε αυτές.

Τόνισε δε, ότι το πραγματικό δίλημμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, είναι ποια δύναμη θα σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να ασκεί πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση.

«Στο δρόμο προς την κάλπη του Ιουνίου, οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν ότι θα υπάρξει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση η οποία θα διατηρήσει μια συγκεκριμένη πολιτική που θα εξυπηρετεί τους λίγους και θα προσθέτει συνεχώς βάρη στους πολλούς, γιατί κινείται στον άξονα της εξασφάλισης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Επειδή σε αυτό το γενικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν, δεν μπορούν να αποτελέσουν μια αξιόπιστη, αποτελεσματική αντιπολίτευση. Μόνο το ΚΚΕ προσπαθεί να βάζει εμπόδια, να διεκδικεί και να πετυχαίνει και νίκες για τους εργαζόμενους», επισήμανε.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε ότι η συνεπής στάση και η σταθερότητα του ΚΚΕ θα επιβραβευτεί περαιτέρω στις 25 Ιουνίου, από τους πολίτες ως η μόνη αντισυστημική ψήφος:

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το ποσοστό μας και θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικός. Βλέπουμε καθημερινά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που εκτιμούν τη στάση και τη δράση του ΚΚΕ και οι οποίοι χάρηκαν που ενισχύθηκε. Αυτή η μεγάλη μερίδα των πολιτών που μπορεί να μη μας ψήφισε την περασμένη Κυριακή, έχει τη δυνατότητα να το πράξει στις ερχόμενες εκλογές και να μας δώσει ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό και περισσότερους βουλευτές που την επομένη των εκλογών θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα λειτουργούν ως η μόνη, πραγματική αντιπολίτευση».

Κλείνοντας, άφησε αιχμές τόσο κατά της ΝΔ όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανοχή που – όπως είπε- επέδειξαν απέναντι σε συγκεκριμένα μορφώματα: «Όλα τα συστημικά κόμματα καλλιέργησαν ανοχή απέναντι σε αυτές τις ιδέες. Έχουν παίξει με τα ακροδεξιά μορφώματα και με τέτοιου είδους αντιλήψεις με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε μια ανάσα πριν από τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας με τις ψήφους των ”ορφανών” του Κασιδιάρη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα