back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης. Καθήκον μας είναι να πάμε να αναμετρηθούμε με τη δεξιά και να κερδίσουμε. Είμαστε κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή και κάλεσε τα μέλη του οργάνου να μην παρασυρθούν από λογικές εσωστρέφειας και άγονων αντιπαραθέσεων -όπως είπε- αλλά να αγωνιστούν προκειμένου να μην επαληθευτεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ο συσχετισμός δυνάμεων της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε για ακόμη μια φορά την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και πρόσθεσε: «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Και η ευθύνη είναι δική μας, πρωτίστως δική μου, δεν ισομοιράζεται και είναι ακόμη μεγαλύτερη τώρα γιατί αυτή είναι η πιο κρίσιμη, τελική και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση». Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς ομιλίες στελεχών, ενώ αποφασίστηκε όσα από τα μέλη της Κ.Ε. επιθυμούν να στείλουν γραπτά τις θέσεις τους.

«Και στραβός είναι ο γιαλός και τυφλός είναι ο λαός. Αυτό ουσιαστικά μας είπε στην αποψινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την αυτοκριτική που δεν κατάφερε να κάνει μέσα σε 4 χρόνια», υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν, εφάρμοσαν και ουσιαστικά αθώωσαν αυτή την πολιτική, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης, όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα στρατηγικό στόχο, δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή και παραγωγική αντιπολίτευση για τη χώρα.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά ορκίζεται αύριο στις 12 το μεσημέρι το νέο υπουργικό συμβούλιο. Την Κυριακή το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων βουλευτών οι οποίοι τη Δευτέρα θα εκλέξουν τον πρόεδρο του Σώματος. Το μεσημέρι καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού ανέλαβε ο Ιωάννης Σαρμάς, στον οποίο ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε έναν ογκώδη μπλε φάκελο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στην Πειραιώς. Από την προσεχή εβδομάδα ξεκινά τις προεκλογικές περιοδείες του από την Κρήτη.

Τη θέση της Γερμανίας υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό με «διζωνική ομοσπονδία και εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία του κράτους», στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε ο καγκελάριος Σολτς στην κοινή συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε την προθυμία της κυβέρνησής του να συμβάλει στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

Στον δημοσιογράφο Βασίλη Τσιάμη για το βιβλίο του “54 μέρες η πολιορκία και η άλωση της Κωνσταντινούπολης” απονεμήθηκε το λογοτεχνικό βραβείο του Ιδρύματος Αλεξάνδρα Στεφανόπουλου από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ. Το βιβλίο χαρακτηρίστηκε από την κριτική επιτροπή ως ένα επιβλητικό καλογραμμένο ανάγνωσμα που ανασυστήνει μία κρίσιμη καμπή της παγκόσμιας ιστορίας με ακρίβεια αφηγηματική αρετή και δημοσιογραφική διεισδυτικότητα. Ο συγγραφέας δήλωσε ότι για την ολοκλήρωση του βιβλίου χρειάστηκαν 15 χρόνια έρευνας. Η πρωτοβουλία αυτή, του Ιδρύματος Αλεξάνδρας Στεφανοπούλου έχει στόχο να ενισχύσει τους δημοσιογράφους-συγγραφείς βιβλίων και απονέμεται σε βιβλία που εμπνέονται αποκλειστικά από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας

Στη Γαλλία δίωξη κατά εννέα προσώπων, ανάμεσά τους πέντε στρατιωτικοί του Κέντρου Επιτήρησης για τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μάγχη, άσκησαν σήμερα οι ανακριτικές αρχές, με την κατηγορία της μη παροχής βοήθειας σε πρόσωπα που διέτρεχαν κίνδυνο, και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η υπόθεση αφορά τη βύθιση πλοιαρίου το 2021, όταν 27 μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Βρετανία.

97-77 προηγείται ο Ολυμπιακός του ΠΑΟΚ στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του Μπάσκετ Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα