back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Δεν θα λιποτακτήσουμε από τη μάχη, θα αναμετρηθούμε με τη δεξιά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Η επιβολή της ατζέντας της ΝΔ, η στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής και η εικόνα του κόμματος που με παλινωδίες, άστοχες τοποθετήσεις και αντίληψης, ήταν σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα οι τρεις αιτίες της ήττας. Κάλεσε τα μέλη του οργάνου να μην παρασυρθούν από λογικές εσωστρέφειας και άγονων αντιπαραθέσεων -όπως είπε- αλλά να αγωνιστούν προκειμένου να μην επαληθευτεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ο συσχετισμός δυνάμεων της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. Ανέλαβε για ακόμη μια φορά την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Και η ευθύνη είναι πρωτίστως δική μου, δεν ισομοιράζεται».

«Και στραβός είναι ο γιαλός και τυφλός είναι ο λαός. Αυτό ουσιαστικά μας είπε ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την αυτοκριτική που δεν κατάφερε να κάνει μέσα σε 4 χρόνια», σχολίασε -μεταξύ άλλων- ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

«Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν, εφάρμοσαν και ουσιαστικά αθώωσαν αυτή την πολιτική, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης, όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης», το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα στρατηγικό στόχο, δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή και παραγωγική αντιπολίτευση για τη χώρα.

“Αφού οι πολίτες απέρριψαν στην κάλπη την καινοφανή άποψη του κ. Ανδρουλάκη ότι το τρίτο κόμμα θα επιλέξει τον Πρωθυπουργό της χώρας, σήμερα ταυτίστηκε για άλλη μια φορά με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα”, σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά ορκίζεται αύριο στις 12 το μεσημέρι το νέο υπουργικό συμβούλιο. Την Κυριακή το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων βουλευτών οι οποίοι τη Δευτέρα θα εκλέξουν τον πρόεδρο του Σώματος.

Εσωτερικό και πειθαρχικό έλεγχο για το συμβάν που αφορά σε αδιανόητα ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού τρόλεϊ της γραμμής 20 τα μεσάνυχτα ξεκινά η εταιρεία ΟΣΥ ΑΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός του τρόλεϊ με διαδρομή από το Φάληρο προς Δραπετσώνα, είχε πάνω του όπλο κάτι που διαπίστωσε ένας επιβάτης ο οποίος κάλεσε αμέσως την αστυνομία που τον εντόπισε στην Ακτή Βασιλειάδη και τον συνέλαβε. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο δράστης που δολοφόνησε με 20 μαχαιριές 60χρονη στη Βαρβάκειο στο κέντρο της Αθήνας. Η γυναίκα ήταν γνώριμη στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Στον δημοσιογράφο Βασίλη Τσιάμη για το βιβλίο του “54 μέρες η πολιορκία και η άλωση της Κωνσταντινούπολης” απονεμήθηκε το λογοτεχνικό βραβείο του Ιδρύματος Αλεξάνδρα Στεφανόπουλου από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.
Το βιβλίο χαρακτηρίστηκε από την κριτική επιτροπή ως ένα επιβλητικό καλογραμμένο ανάγνωσμα που ανασυστήνει μία κρίσιμη καμπή της παγκόσμιας ιστορίας με ακρίβεια αφηγηματική αρετή και δημοσιογραφική διεισδυτικότητα. Ο συγγραφέας δήλωσε ότι για την ολοκλήρωση του βιβλίου χρειάστηκαν 15 χρόνια έρευνας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε βέβαιος σήμερα ότι «δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών», ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών και ο χρόνος πιέζει για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της αύξησης του ορίου του χρέους. Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, οι διαπραγματεύσεις αφορούν τον προϋπολογισμό και όχι τη στάση πληρωμών. Όπως είπε, ο ίδιος δεν θα συμφωνήσει σε περικοπές του προϋπολογισμού για την αστυνομία, τους εκπαιδευτικούς, τους πράκτορες της συνοριοφυλακής ή για την αύξηση του χρόνου αναμονής για την καταβολή κοινωνικών επιδομάτων.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 97-77 του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, έκανε το 2-0 στους ημιτελικούς της Basket League και απέχει μία νίκη από τους τελικούς.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα