back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σάϊμον: «Η Σουάϊ Πενγκ είναι ασφαλής»

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάϊμον, αποκάλυψε ότι η Σουάϊ Πενγκ είναι ασφαλής, προσθέτοντας ότι γνωρίζει πού βρίσκεται η Κινέζα τενίστρια.

Παρών στο Strasbourg International, με αφορμή την γενική συνέλευση των διευθυντών τουρνουά γυναικών, ο «ισχυρός άνδρας» της WTA, επιβεβαίωσε ότι έχει συνομιλήσει με την Πενγκ.

«Έχουμε λάβει μια πολύ σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα, που έχουν κάνει πολύ λίγες εταιρείες ή βιομηχανίες. Δεν αμφισβητούμε αυτήν την απόφαση. Ήταν η σωστή απόφαση που πήρα και θα το έκανα ξανά σήμερα. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, η πρόοδος που θέλαμε να δούμε στην Κίνα δεν οδήγησε σε λύση. Ήταν λοιπόν η ώρα να αλλάξει η προσέγγιση. Γνωρίζουμε ότι η Σουάϊ Πενγκ είναι ασφαλής και ξέρουμε πού βρίσκεται. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει», επεσήμανε ο Σάϊμον, αναφερόμενος στην άρση της απαγόρευσης διεθνών τουρνουά τένις, επί κινεζικού εδάφους.

«Πρέπει να μιλήσουμε και να είμαστε μαζί για να βρούμε λύσεις. Ελπίζω ότι η επιστροφή της WTA στην Κίνα, θα μας δώσει την ευκαιρία να το κάνουμε. Λάβαμε την διαβεβαίωση, ότι όλοι οι αθλητές και το προσωπικό μας, θα μπορούν να έχουν καλές συνθήκες. Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε και να μην πάμε παρακάτω. Ή μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί και να προσπαθήσουμε να γίνουμε μέρος της λύσης. Αυτό είναι αλλαγή θέσης. Αλλά ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στην Κίνα. Η ουσία είναι πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα συμφέροντα της Σουάϊ Πενγκ και πώς μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές εκεί για να λύσουμε τα προβλήματα».

Υπενθυμίζεται, ότι στο τέλος του 2021, η Πενγκ μίλησε για πρώτη φορά μετά τις καταγγελίες που έκανε στις αρχές Νοεμβρίου, για σεξουαλική κακοποίηση από τον συμπατριώτη της, πολιτικό παράγοντα, Γκαολί Ζανγκ.

Με ανάρτηση της στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, η Πενγκ, ανέφερε «αναγκαστικό» σεξ με τον Ζανγκ, παντρεμένο και 40 χρόνια μεγαλύτερό της, πριν και μετά την κατάληψη υψηλού αξιώματος στην κορυφή του κομμουνιστικού καθεστώτος. Σημειώνεται, ότι ο Ζανγκ, ήταν από το 2013 έως το 2018 ένας από τους επτά ισχυρότερους πολιτικούς στην Κίνα.

Η ανάρτηση της Πενγκ, διεγράφη αμέσως από την κινεζική λογοκρισία και η πρώην επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού, δεν εμφανίστηκε δημόσια για αρκετές εβδομάδες, προκαλώντας ανησυχία στον κόσμο του αθλητισμού, τον ΟΗΕ και πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα