back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αντιγκράφιτι του Δ. Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Νέα επιχείρηση αντιγκράφιτι έκτασης 180 τ.μ. σε πέτρες και μάρμαρα που είχαν βανδαλιστεί με tags, γκράφιτι και μπογιές, πραγματοποίησε πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων μέσα στο Λόφο Φιλοππάπου. Οι  επιχειρήσεις αντι-γκράφιτι έχουν γίνει καθημερινότητα για την Αθήνα.

Δεν πρόκειται, πλέον, για αποσπασματικές παρεμβάσεις, αλλά για ένα οργανικό κομμάτι της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε βανδαλιστεί πριν από περίπου 2,5 χρόνια και είχε αποκατασταθεί άμεσα από τα συνεργεία του δήμου.

Οι δράσεις αντι-γκράφιτι του δήμου Αθηναίων συνεχίζονται εντατικά, με στόχο να εξασφαλιστεί μια πιο όμορφη καθημερινότητα για τους Αθηναίους και μια πιο φιλόξενη πόλη για τους επισκέπτες της.

Στην επιχείρηση στον λόφο Φιλοπάππου συμμετείχαν ειδικά συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Για να αφαιρεθούν τα αντιαισθητικά σχέδια γκράφιτι από τους βράχους του αρχαιολογικού χώρου χρειάστηκαν περίπου 100 λίτρα διαλυτικού υγρού και εκατοντάδες λίτρα νερού σε πίεση. Η επιφάνεια που καθαρίστηκε είναι 180 μ2 πωρόλιθου ο οποίος χρειάστηκε ειδική μεταχείριση όσον αφορά στην πίεση του νερού, αλλά και τη σύσταση του υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την αφαίρεση της μπογιάς. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθαρισμού, τοποθετήθηκε ειδικό “φιλμ”, με στόχο την προστασία της επιφάνειας από νέους βανδαλισμούς.

Να σημειωθεί ότι η σχετική πρωτοβουλία είναι μια από τις πολλές που πραγματοποιούν τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι τε συνεργεία του δήμου προχώρησαν πριν από λίγο διάστημα σε άμεση αποκατάσταση του χώρου της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας από μεγάλης έκτασης, βανδαλισμό με μπογιές, με μία μεγάλη επιχείρηση αντι-γκράφιτι, η οποία οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, σε συνεννόηση και με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συνολικά 300 τ.μ. εντός του αρχαιολογικού χώρου, καθώς και των σιδηροδρομικών γραμμών του ΗΣΑΠ, καθαρίστηκαν πλήρως από τα συνεργεία του δήμου, με χρήση 160 λίτρων ειδικού διαλυτικού υγρού.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα