back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τέμπας: «Προσβάλουν τον Βινίσιους γιατί είναι σπουδαίος παίκτης σαν τον Μέσι και τον Κριστιάνο»

Διαβάστε επίσης

Για δεύτερη σερί μέρα ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας ύψωσε «ασπίδα» προστασίας προς τον Βινίσιους Τζούνιορ, μετά τις (νέες) ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε στον αγώνα της περασμένης Κυριακής από οπαδούς της Βαλένθια.

Ο επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής των δύο κορυφαίων Λιγκών του ισπανικού ποδοσφαίρου, επισήμανε πως ορισμένοι προσβάλουν με αυτόν τον αποκρουστικό τρόπο τον Βραζιλιάνο επιθετικό, γιατί είναι ένας σπουδαίος παίκτης κλάσης, φέρνοντας ως παραδείγματα όσα γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Με ρώτησαν ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Μέσι στο ισπανικό ποδόσφαιρο και είχα πει ο Βινίσιους. Είναι ένας παίκτης που θέλει η LaLiga στην Ισπανία. Θέλω να μείνει στην Ισπανία. Έχω πει σε αρκετές περιπτώσεις ότι πιστεύω πως θα κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα.

Η Ισπανία δεν είναι χώρα ρατσιστών και το ποδόσφαιρο μας δεν είναι ρατσιστικό. Οι σπουδαίοι παίκτες όπως ο Ρονάλντο και ο Μέσι ήταν αυτοί που δέχτηκαν τις περισσότερες προσβολές. Για τον ένα ήταν ομοφοβικές προσβολές και για τον άλλο ήταν περί διανοητικής αναπηρίας. Τώρα προσβάλουν τον Βινίσιους επειδή είναι ένας σπουδαίος παίκτης» τόνισε ο Τέμπας και πρόσθεσε:

«Ζητώ αλλαγή της αθλητικής νομοθεσίας, ώστε η LaLiga να ασκήσει την εξουσία να κλείνει γήπεδα, να κλείνει θύρες, να διώχνει ρατσιστές φιλάθλους και να ελέγχει ό,τι συμβαίνει και έξω από το γήπεδο».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα