back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερινας Σακκελαροπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά ορκίζεται στις 12 το μεσημέρι το νέο υπουργικό συμβούλιο. Θα ακολουθήσει σε κάθε υπουργείο η καθιερωμένη τελετή παράδοσης – παραλαβής. Την Κυριακή το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων βουλευτών οι οποίοι τη Δευτέρα θα εκλέξουν τον πρόεδρο του Σώματος.

«Καθήκον μας είναι να πάμε να αναμετρηθούμε με τη δεξιά και να κερδίσουμε. Δεν θα λιποτακτήσουμε από τη μάχη. Είμαστε κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας» το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα χθες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, κάλεσε τα μέλη του οργάνου να μην παρασυρθούν από λογικές εσωστρέφειας και άγονων αντιπαραθέσεων -όπως είπε- αλλά να αγωνιστούν προκειμένου να μην επαληθευτεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ο συσχετισμός δυνάμεων της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης.

«Και στραβός είναι ο γιαλός και τυφλός είναι ο λαός. Αυτό ουσιαστικά μας είπε ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την αυτοκριτική που δεν κατάφερε να κάνει μέσα σε 4 χρόνια», σχολίασε -μεταξύ άλλων- ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Απέκλεισε ο Νίκος Ανδρουλάκης το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. «Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα στρατηγικό στόχο, δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«…σήμερα ταυτίστηκε για άλλη μια φορά με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

«Μετά την κ. Μπατζελή και η εκλεγμένη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη παραδέχθηκε πως το ΠΑΣΟΚ βεβαίως θα μπορούσε να κυβερνήσει με τη ΝΔ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «αλλεπάλληλα μαχαιρώματα». Ταυτόχρονα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ «πως θέλει αναβίωση της συγκυβέρνησής τους».

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής είναι μεταξύ άλλων οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή από την ηλεκτροινική επιτηρηση σύμφωνα με απόφαση του Βέλγου ανακριτή-δικαστή Μισέλ Κλεζ.

Η κ Καϊλή, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος στην υπόθεση QATARGATE δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην ιδια υπόθεση και παράλληλα οφείλει να απαντά σε όλες τις κλήσεις των αστυνομικών ή δικαστικών Αρχών.

Οι όροι αυτοί τέθηκαν σε ισχύ την 25η Μαΐου και θα λήξουν την 25η Αυγούστου, εκτός εάν αποφασιστεί παράταση ή τροποποίησή τους.

Αγωγή κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά τη δημοσίευση βίντεο που αφήνει να εννοηθεί ότι έχει σχέσεις με μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Ο δικηγόρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Τζελάλ Τσελίκ, διευκρίνισε ότι στην αγωγή ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζητεί σχεδόν ένα εκατομμύριο τουρκικές λίρες, περίπου 47.000 ευρώ, τα οποία έχει δεσμευθεί ότι θα προσφέρει σε ταμείο που φροντίζει για τη μόρφωση παιδιών νεκρών Τούρκων στρατιωτικών.

Στο αυτόφωρο αναμένεται να δικαστεί σήμερα ένας ανδρας 61νός ετών, τον οποίο κατήγγειλε η 53χρονη σύζυγός του για ξυλοδαρμό εις βάρος της. Το περιστατικό έγινε στην περιοχή της Δεσκάτης Γρεβενών, με το θύμα να μεταφέρεται μετά την επίθεση στο Νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες.

Σοκάρουν οι αριθμοί για την ενδοοικογενειακή βία στην χώρας μας. Όπως είπε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 η ελληνική αστυνομία διαχειρίστηκε πάνω από 3.100 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες.

Ξεκίνησε χθες η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για τη σχολική χρονιά 2023-2024. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 2 Ιουλίου. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

«Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι πλησιάζουν σε συμφωνία που προβλέπει την αύξηση του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους για δύο χρόνια και ταυτόχρονα θα θέσει όριο στις δημόσιες δαπάνες για τις περισσότερες κατηγορίες εξόδων, πέραν των ενόπλων δυνάμεων και των βετεράνων κατά το ίδιο διάστημα», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 97-77 του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, έκανε το 2-0 στους ημιτελικούς και απέχει μία νίκη από τους τελικούς της Basket League.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα