back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακκελαροπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά ορκίζεται στις 12 το μεσημέρι το νέο υπουργικό συμβούλιο. Θα ακολουθήσει σε κάθε υπουργείο η καθιερωμένη τελετή παράδοσης – παραλαβής. Την Κυριακή το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων βουλευτών οι οποίοι τη Δευτέρα θα εκλέξουν τον πρόεδρο του Σώματος.

«Καθήκον μας είναι να πάμε να αναμετρηθούμε με τη δεξιά και να κερδίσουμε. Δεν θα λιποτακτήσουμε από τη μάχη. Είμαστε κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας» το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα χθες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και στραβός είναι ο γιαλός και τυφλός είναι ο λαός. Αυτό ουσιαστικά μας είπε ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την αυτοκριτική που δεν κατάφερε να κάνει μέσα σε 4 χρόνια», σχολίασε -μεταξύ άλλων- ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Απέκλεισε ο Νίκος Ανδρουλάκης το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. «Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα στρατηγικό στόχο, δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«… σήμερα ταυτίστηκε για άλλη μια φορά με το μαύρο οικονομικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής είναι μεταξύ άλλων οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή από την ηλεκτρονική επιτήρηση σύμφωνα με απόφαση του ανακριτή-δικαστή Μισέλ Κλεζ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Γαλάτσι ανακοίνωσε η Αστυνομία, λόγω εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας. Οι ρυθμίσεις θα διαρκέσουν έως τις 25 Ιουλίου και καθ’ όλο το 24ωρο. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας…

Μηχανική βλάβη και μετατόπιση φορτίου, σημειώθηκε σε φορτηγό πλοίο -με σημαία Τανζανίας- στη θαλάσσια περιοχή 42 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Στο πλοίο, που μεταφέρει αλάτι, επιβαίνουν 11 μέλη αλλοδαπό πλήρωμα.Στο σημείο βρίσκονται δύο παραπλέοντα πλοία ενώ σπεύδουν δύο ναυαγοσωστικά.

Ξεκίνησε χθες η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για τη σχολική χρονιά 2023-2024. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 2 Ιουλίου.

Να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας έως τις 31 Μάϊου, καλεί τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους ο ΕΦΚΑ.

Καταβάλλονται σήμερα οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Στη διεθνή σας ενημέρωση…

Εφετείο στη Σαν Πάουλου επικύρωσε χθες την καταδίκη του βραζιλιάνου ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί αγωγή για τις συνεχείς επιθέσεις του εναντίον δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της θητείας του (2019-2022). Στα 50.000 ρεάλ μείωσε το εφετείο την αποζημίωση που καλείται να πληρώσει .

Στην εξάρθρωση βαλκανικού καρτέλ προχώρησε η Europol, συλλαμβάνοντας 37 άτομα ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε επτά χώρες.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα