back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση ενώπιον της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά. Από τους 20 υπουργούς, οι 18 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο με πολιτικό όρκο. “Η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση”, υπογράμμισε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Σαρμάς, προσθέτοντας: “Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί και να σταθμίζουμε τις πράξεις μας, ώστε να μην θεωρηθεί ότι συνιστούν παρέμβαση υπέρ ή κατά μιας παράταξης στην προεκλογική περίοδο”. Προανήγγειλε νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αύριο, στην οποία θα τεθούν προτεραιότητες και κατευθύνσεις. Πλέον, οι υπηρεσιακοί υπουργοί παραλαμβάνουν τα καθήκοντά τους στα υπουργεία.

Στις 6:00 το απόγευμα της Κυριακής συγκροτείται η νέα Βουλή σε Σώμα ώστε να ορκιστούν οι 300 νέοι βουλευτές, ενώ το πρωί της Δευτέρας 29 Μαϊου θα εκλεγεί Πρόεδρος και Προεδρείο. Τον Κώστα Τασούλα προτείνει εκ νέου για τη θέση του Προέδρου η ΝΔ. Το απόγευμα της Δευτέρας θα θυροκολληθεί το ΠΔ διάλυσης της Βουλής και η ημερομηνία σύγκλησης της επόμενης Βουλής μετά τις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Στην Πειραιώς, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλεπάλληλες προγραμματισμένες συσκέψεις για τη στρατηγική του κόμματος ενόψει της δεύτερης κάλπης. “Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο”, το μήνυμα Μητσοτάκη προς τους υποψήφιους βουλευτές. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά άμεσα νέες περιοδείες. Τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Περιστέρι, την Τρίτη και την Τετάρτη θα μεταβεί στην Κρήτη, κατόπιν σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

Για τρομοκρατία και διχασμό των Ελλήνων κατηγορεί τη ΝΔ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή τον στόχο της αυτοδυναμίας που έθεσε για τις επόμενες εκλογές. Πρόσθεσε ότι “σημασία έχει να υπάρχει μία εθνική αντιπολίτευση, η οποία θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση στη ΝΔ που θα είναι αυτοδύναμη”, καλώντας σε συστράτευση τις πατριωτικές δυνάμεις. ‘”Δεν ζητάμε καρέκλες ούτε στρατηγούς. Στρατιώτες χρειάζεται η Ελλάδα”, κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

H ανάκτηση από την Ελλάδα της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία είχε χάσει πριν από δέκα και πλέον χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, έχει προεξοφληθεί από τους επενδυτές ομολόγων, αναφέρει το Reuters σε ανάλυσή του, σημειώνοντας ότι οι επενδυτές ευελπιστούν ότι το κόμμα της ΝΔ θα παραμείνει στην κυβέρνηση μετά τις νέες εκλογές τον Ιούνιο και θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. “Οι Έλληνες επέλεξαν σταθερότητα αντί για δράματα. Ο Μητσοτάκης αξίζει δεύτερη θητεία”, αναφέρει ο Economist, προσθέτοντας ότι “το μέλλον του κ. Τσίπρα και του κόμματός του είναι πλέον αμφίβολο”.

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν την ώρα, καταγγελίες εργαζομένων σε ξενοδοχειακή μονάδα της Κρήτης, σύμφωνα με τις οποίες η εργοδοτική πλευρά καλεί το προσωπικό να υπογράψει ατομικές συμβάσεις, που προβλέπουν εξαιρετικά υψηλά ποσά ως ποινή, σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης. Στελέχη του υπουργείου υποστήριζαν ότι υπάρχουν ενδείξεις καταχρηστικών όρων στις συμβάσεις.

Στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 20 λιρών έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα το τουρκικό νόμισμα, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα την ερχόμενη Κυριακή. Η τουρκική λίρα αποδυναμώνεται σταθερά μετά τις ισχυρές επιδόσεις του Ταγίπ Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς οι ανορθόδοξες νομισματικές πολιτικές του έχουν προκαλέσει νευρικότητα στους ξένους επενδυτές.

Από σήμερα η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να βγει από την οικία της και “να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μέρι. Σημειώνεται ότι χθες η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Qatargate απηλάγη από τις βελγικές Αρχές από τον κατ’ οίκον περιορισμό και την επιτήρηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Μεταξύ των όρων, να μην βγει από το Βέλγιο.

Την άδεια των αμερικανικών υγειονομικών Αρχών για την εμφύτευση εγκεφαλικών ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων σε ανθρώπους, προκειμένου να βοηθηθούν παράλυτοι ή πάσχοντες από νευρολογικές παθήσεις, πήρε η Neuralink, μια από τις εταιρείες του Έλον Μασκ.

Περισσότερα από 17 στρέμματα για τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου στα Σεπόλια και τη Ριζούπολη παραχωρήθηκαν σήμερα στον Δήμο Αθηναίων από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. “Σήμερα η Αθήνα κερδίζει δύο νέες εκτάσεις πρασίνου, περισσότερο ελεύθερο χώρο και οξυγόνο για τους κατοίκους της”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Νέα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του 86χρονου Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι άρρωστος και γι’ αυτό αναγκαστικά θα ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες.

Ιταλικό δικαστήριο ανέστειλε σήμερα για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα τη θανάτωση μιας αρκούδας που σκότωσε 26χρονο δρομέα στις ιταλικές Άλπεις.

Πολιτισμός: Πέμπτη μέρα του Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι, και η Νάνσυ Αγγελοπούλου έχει τις λεπτομέρειες…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα