back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέα συνεδρίαση αύριο στις 12 και μισή το μεσημέρι του υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Ιωάννη Σαρμά. Θα τεθούν οι προτεραιότητες και οι κατευθύνσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Το απόγευμα της Κυριακής συγκροτείται η νέα Βουλή σε Σώμα ώστε να ορκιστούν οι 300 νέοι βουλευτές, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα εκλεγεί Πρόεδρος και προεδρείο. Η ΝΔ προτείνει εκ νέου τον Κώστα Τασούλα ενώ για αντιπρόεδρους τους Νικήτα Κακλαμάνη, Χαράλαμπο Αθανασίου, Θανάση Μπούρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του αντιπροέδρου προτείνει τη Μερόπη Τζούφη, το ΠΑΣΟΚ τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, το ΚΚΕ τον Γιώργο Λαμπρούλη και η Ελληνική Λύση τον Κωνσταντίνο Χήτα.

Πλήρη κινητοποίηση για την επόμενη εκλογική διαδικασία ζήτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μοσχάτο. Περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του κόμματός του και συνομίλησε με πολίτες.
Ο κ. Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα περιοδεύσει στο Περιστέρι, την Τρίτη και την Τετάρτη θα μεταβεί στην Κρήτη, και ακολούθως σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

«Tο μέτωπό μας είναι η δεξιά και η πολιτική της και όχι οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις», τόνισε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης θα κρατήσει τελικώς ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τη Δευτέρα στον Περισσό θα μιλήσει ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για τρομοκρατία και διχασμό των Ελλήνων κατηγόρησε τη ΝΔ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή τον στόχο της αυτοδυναμίας που έθεσε για τις επόμενες εκλογές και κάλεσε σε συστράτευση τις πατριωτικές δυνάμεις.

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύεται 39χρονη, την οποία δάγκωσε οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό, που εντοπίστηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Στην προσπάθεια της να απομακρύνει το φίδι την δάγκωσε, με αποτέλεσμα να υποστεί αναφυλακτικό σοκ.

Στιγμές τρόμου φαίνεται πως έζησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Νέο Ηράκλειο όπου  άνδρας 95 ετών έχασε τη ζωή του, μετά από διάρηξη στο σπίτι του. Ο θάνατός του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, πιθανότατα σε μεγάλη ταραχή και τρόμο.

Στη σύλληψη πέντε νεαρών ηλικίας 16 και 17 ετών προχώρησε η αστυνομία στη διάρκεια επιχείρησης, το πρωί στην παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου για την εξάρθρωση συμμορίας ανηλίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί χρησιμοποιούσαν την εστία ως ορμητήριο για ληστείες, κλοπές και για να κρύβουν ναρκωτικά.

Η Γερμανία θα μεταφέρει τα αμυντικά αντιαεροπορικά συστήματα Patriot που διαθέτει από τη Σλοβακία, όπου βρίσκονται σήμερα, στη Λιθουανία, για την προστασία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας. Η Γερμανία έχει αναπτύξει δύο συστήματα Patriot στη Σλοβακία και τρία στην Πολωνία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ το 2023, όπως ανακοίνωσε η γενική διευθύντριά του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Με βάση τη νέα πρόβλεψη, η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο +1,7%, αντί για 1,6%.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα