back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Π. Ρίγγα: Στα θερινά σινεμά έχουμε επιλογές για όλους και κάθε γούστο

Διαβάστε επίσης

26-05-2023

Με το που μπαίνει ο Μάιος, η επαναλειτουργία των θερινών σινεμά στέλνει σήμα ότι το καλοκαίρι επιτέλους, έρχεται ξανά. Στην ταράτσα του Βόξ, στα σκαλιά του Εκράν, στην καταπράσινη αγκαλιά της Ριβιέρας και σε όλες τις μικρές αστικές οάσεις, που αντέχουν να επιβιώνουν από τον προηγούμενο αιώνα, ανανεώνοντας το ραντεβού με το κοινό καθημερινά μέχρι τον Οκτώβριο.

Η Πέγκυ Ρίγγα, ιδιοκτήτρια των θερινών κινηματογράφων Ριβιέρα, Αθηναία και Βόξ – το τελευταίο μάλιστα  συμπληρώνει φέτος 80 ζωής- αισιοδοξεί ότι και φέτος η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα αυτής της σταθερά αγαπημένης συνήθειας θα είναι ενθουσιώδης. Ίσως και καλύτερη από το  αναμενόμενο.

«Έχουμε επιλογές για όλους και όλα τα γούστα» λέει στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 984 προσκεκλημένη της Μαργαρίτας Μυτιληναίου.   «Μπλοκμπάστερ παραγωγές  με πασίγνωστους πρωταγωνιστές που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, ταινίες ευρωπαίων δημιουργών διότι έχουν το δικό τους κοινό, επιλογές σινεφίλ και φυσικά επανεκδόσεις.»

Πάντως, αν και το σινεμά άντεξε στο παρελθόν απέναντι σε ένα σωρό προκλήσεις,  όπως η τηλεόραση, η αντιπαροχή κλπ, οι χαμηλές πτήσεις των εισιτηρίων στις κλειστές αίθουσες προκαλούν προβληματισμό για το μέλλον τους.

Η Πέγκυ Ρίγγα, ως άνθρωπος του χώρου, δεν τρέφει αυταπάτες, ούτε υπεραισιοδοξεί. Βλέπει όμως το ποτήρι μισογεμάτο, επειδή προσμετρά όλα τα δεδομένα και κάνει λόγο για μια αρκετά μαζική επιστροφή των θεατών στις χειμερινές αίθουσες.

Πιστεύει ότι «δεν ήταν καλός ο περασμένος χειμώνας, αλλά σίγουρα υπήρξε καλύτερος από τους δύο προηγούμενους στη διάρκεια της πανδημίας. Το πρώτο μισό της χειμερινής κινηματογραφικής σεζόν δεν ήταν καλό. Ευτυχώς όμως, η κατάσταση άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο με τον καινούργιο χρόνο, οπότε εμφανίστηκαν αρκετές καλές ταινίες που είχαν απήχηση στο κοινό».

Στη διαμόρφωση αυτού του σκηνικού, όπως εκτιμά, συνέβαλε καθοριστικά η πανδημία «αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν υπήρξαν ενδιαφέρουσες ταινίες» ενώ δεν παραβλέπει και το γεγονός ότι «πάρα πολλές, γυρίστηκαν αποκλειστικά για τις πλατφόρμες», μονοπωλώντας και τις συζητήσεις μεταξύ των φίλων του κινηματογράφου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα