back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σ. Αναγνωστοπούλου: Στελέχη μας έβγαιναν και «θόλωναν» το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε

Διαβάστε επίσης

Η χάραξη νέας στρατηγικής και η μέγιστη δυνατή συσπείρωση ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στις 25 Ιουνίου, είναι πλέον το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριπτική ήττα της περασμένης Κυριακής. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία πρώτη αυτοκριτική και χάραξε τη γραμμή στο δρόμο προς τις επόμενες εκλογές, θέτοντας τον κομματικό μηχανισμό σε διάταξη μάχης.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, αναγνωρίζοντας ως βασική αιτία της ήττας το «θολό» μήνυμα που εξέπεμψε και την αδυναμία του να πείσει τους πολίτες για το πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα.

Παράλληλα, καταλόγισε ευθύνες και σε μερίδα στελεχών του κόμματος, λέγοντας: «Όταν υπάρχει ένα πρόγραμμα, οφείλουμε να το έχουμε διαβάσει και αφομοιώσει. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει χαλαρότητα. Απευθυνόμαστε σε μια κοινωνία η οποία πρέπει να πειστεί για το μήνυμά μας. Δεν έγινε επί της ουσίας συζήτηση επί του προγράμματός μας, δεν το καταστήσαμε σαφές στους πολίτες. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου στελέχη μας έβγαιναν και θόλωναν το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε ή έλεγαν πράγματα που δεν ισχύουν».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την κ. Αναγνωστοπούλου, το σύστημα της απλής αναλογικής, παρά την ελπίδα ότι θα έδινε μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας που θα άλλαζε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, αποδείχτηκε κομβικό λάθος.

«Η απλή αναλογική δεν ήταν ανακάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε αίτημα του προοδευτικού χώρου επί πολλές δεκαετίες. Όμως, τελείωσε για την Ελλάδα, δεν ”περπάτησε”, δεν την πίστεψαν τα κόμματα του προοδευτικού χώρου , ακόμα και εμείς οι ίδιοι, δεν περάσαμε το μήνυμα της απλής αναλογικής στην κοινωνία όπως έπρεπε», σημείωσε.

Σχετικά με το αφήγημα της επόμενης μέρας, προέταξε την ανάγκη να ακουστούν οι θέσεις του κόμματος προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν σε βάθος για το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ένα ανάχωμα, προσφέρει ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο διακυβέρνησης, ένα πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στόχος μας είναι να υπάρξει ένα κοινωνικό, αναπτυξιακό κράτος, μια κοινωνία ανθεκτική στις προκλήσεις και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ενισχύονται και στηρίζονται οι πολλοί. Μόνο μέσω της βιώσιμης και ανθεκτικής ανάπτυξη μπορούν οι κοινωνίες να πορεύονται με αισιοδοξία προς το μέλλον», τόνισε.

Ερωτηθείσα ποια είναι η διαφορετική συνταγή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μειωθεί η ανεργία και να αυξηθούν οι νέες επενδύσεις στη χώρα, υπογράμμισε ότι «επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα, εν μέσω μνημονίων, μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα και έγιναν παραγωγικές επενδύσεις», ενώ άσκησε κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι «εργασιακά δικαιώματα όπως αυτά που πηγάζουν από τον νόμο Χατζηδάκη δεν μπορούν να αποτελούν όραμα για το μέλλον».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα