back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύλληψη πέντε ανηλίκων για σύσταση συμμορίας που διέπραττε κλοπές και διακινούσε ναρκωτικά

Διαβάστε επίσης

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ συμμορία ανήλικων που διέπραττε κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διακινούσε ναρκωτικά στις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανής, με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε μέλη της συμμορίας, τρεις 16χρονοι ημεδαποί και δύο αλλοδαποί 16 και 17 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη σε συμμορία, τα μέλη της οποίας διαπράττουν τετελεσμένες και σε απόπειρα κλοπές, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, φθορά ξένης ιδιοκτησίας – και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Επιπρόσθετα συνελήφθησαν και οι γονείς των νεαρών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η δράση της «άγουρης» συμμορίας αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια έρευνας και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, αποκαλύφθηκε η δράση της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.

Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι, έχοντας παραβιάσει πόρτες στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη, είχαν καταλάβει δωμάτια τα οποία χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους στην περιοχή του Ζωγράφου και στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μαχαίρι τύπου σουγιάς, κάνναβη συνολικού βάρους 0,88 γραμμαρίων, πλαστικός τρίφτης κάνναβης, ένα ζευγάρι γάντια, τσαντάκι, 6 κινητά τηλέφωνα.

Στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας που είχαν καταλάβει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κάνναβη συνολικού βάρους 103 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, 2 κυνηγετικά φυσίγγια, πολυεργαλείο, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 φορητοί υπολογιστές.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία, τα μέλη της συμμορίας είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, τρόφιμα, ποτά και κινητά τηλέφωνα, ενώ υπήρχε και μία περίπτωση κλοπής δικύκλου.

Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα