back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λέει ότι οι αρχές τον εμπόδισαν να στείλει sms σε δημοσιογράφους

Διαβάστε επίσης

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που θα βρεθεί την Κυριακή αντιμέτωπος με τον απερχόμενο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, κατηγόρησε σήμερα τις τουρκικές αρχές ότι μπλόκαραν τα sms του προεκλογικού επιτελείου του.

Ο Κιλιτσντάρογλου ήθελε κυρίως να ενημερώσει τους δημοσιογράφους ότι θα μιλούσε ζωντανά απόψε το βράδυ στο ιδιωτικό κανάλι Fox.

«Μπλόκαραν τα sms επειδή φοβούνται», είπε με την έναρξη του προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε «από την Αρχή Ελέγχου της τεχνολογίας των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (BTS) κατ’ εντολή του Ερντογάν».

«Προσπαθούν με κάθε μέσο να παραμείνουν στην εξουσία», συνέχισε, καλώντας «όλους τους εργαζόμενους να ψηφίσουν για τα δικαιώματά τους» την Κυριακή. «Αν σκέφτεστε ότι θα περιμένετε άλλα δέκα χρόνια, μην έρθετε να παραπονεθείτε», πρόσθεσε.

Λίγο πριν να ξεκινήσει η εκπομπή, ο Κιλιτσντάρογλου είχε αναρτήσει στο Twitter ένα βίντεο με το οποίο κατήγγειλε «τις συνεχείς συκοφαντίες, τις συνωμοσίες, τα ψέματα» σε βάρος του. «Τώρα, δεν μπορώ να στείλω μήνυμα στους δημοσιογράφους για να ανακοινώσω το πρόγραμμά μας. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών με εμποδίζουν να στείλω μηνύματα, μου έριξαν μαύρο. Σας μιλάω, Ερντογάν, μήπως θέλετε να αποσυρθώ από τις εκλογές;», είπε.

«Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές στην Τουρκία, αυτός ο άνθρωπος είναι δειλός», συνέχισε.

Ο Ερντογάν συγκέντρωσε ποσοστό 49,5% στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 14 Μαΐου έναντι 45% του Κιλιτσντάρογλου, που στηρίζεται από έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, από την εθνικιστική δεξιά μέχρι την αριστερά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα