back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στις 12 και μισή το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να καθορίσει τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Να είναι ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί, ώστε οι πράξεις τους να μην ερμηνεύονται ως πολιτική παρέμβαση υπέρ ή κατά, κάποιας πολιτικής παράταξης, συνέστησε ο κ. Σαρμάς στους υπηρεσιακούς υπουργούς.

Αύριο συγκροτείται σε Σώμα η νέα Βουλή, οπότε και θα ορκιστούν οι 300 βουλευτές που αναδείχθηκαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Η εκλογή προέδρου και προεδρείου θα γίνει τη Δευτέρα.

Την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κρατάει την έδρα στην Α’ Περιφέρεια του Πειραιά. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα κρατήσει την έδρα στην Φθιώτιδα. Την έδρα στη Λάρισα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή, ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, επικύρωσε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας εκλογικής επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύεται διασωληνωμένη 39χρονη, την οποία δάγκωσε οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υποστεί αναφυλακτικό σοκ. Πρόκειται για εθελόντρια ερπετολόγο, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει το περιστατικό σε Γυμνάσιο της πόλης, ωστόσο στην προσπάθεια της να απομακρύνει το φίδι, αυτό την δάγκωσε.

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 36χρονος Πακιστανός, κρατούμενος των Φυλακών της Μπαλκούρας, στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κρατούμενος εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Λίγη ώρα αργότερα έχασε τις αισθήσεις του και ένας συγκρατούμενος του, ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Έρευνα για τα δύο περιστατικά διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων. Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 36χρονου Πακιστανού, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Η Τουρκία ετοιμάζεται για τον αυριανό δεύτερο γύρο των εκλογών στις οποίες θα αναδειχθεί ο πρόεδρός της, μετά το πέρας χθες βράδυ της προεκλογικής εκστρατείας. Στον επαναληπτικό γύρο της αναμέτρησης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει από τον πρώτο γύρο προβάδισμα σχεδόν πέντε μονάδων (49,5%) έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (44,5%). Στο μεταξύ, ο Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε τις τουρκικές αρχές ότι κατ’ εντολή Ερντογάν μπλόκαραν τα sms του προεκλογικού επιτελείου του. “Προσπαθούν με κάθε μέσο να παραμείνουν στην εξουσία” τόνισε, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να ψηφίσουν για τα δικαιώματά τους την Κυριακή.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Αττική, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα