back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να καθορίσει τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Το πρωί ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς παρέστη στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Αύριο συγκροτείται σε Σώμα η νέα Βουλή, οπότε και θα ορκιστούν οι 300 βουλευτές που αναδείχθηκαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Η εκλογή προέδρου και προεδρείου θα γίνει τη Δευτέρα.

Την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κρατάει την έδρα στην Α’ Περιφέρεια του Πειραιά. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα κρατήσει την έδρα στην Φθιώτιδα. Την έδρα στη Λάρισα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή, ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, επικύρωσε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας εκλογικής επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Στον εισαγγελέα ανηλίκων οδηγείται σήμερα ένας 17χρονος, μαθητής της Β΄ Λυκείου, στο Επαγγελματικό Λύκειο Μαρκοπούλου – Ωρωπού, ο οποίος χθες κατά τη διάρκεια διαλείμματος πυροβόλησε καθηγητή του με αεροβόλο πιστόλι τραυματίζοντας τον ελαφρά στο αριστερό πόδι. Ο καθηγητής, πήγε μόνος του στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού και κατήγγειλε το γεγονός, ενώ αμέσως μετά ο 17χρονος συνελήφθη. Επίσης, συνελήφθησαν και οι γονείς του, 51 ετών και οι δύο, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στην Κόρινθο ένας άνδρας 31 ετών παρασύρθηκε χθες βράδυ από αμαξοστοιχία του προαστιακού, ενώ διέσχιζε πεζός, κάθετα τη σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή Κρήνες. Ο προαστιακός, που οδηγούσε ένας 54χρονος, είχε ξεκινήσει από Πειραιά και κατευθυνόταν στο Κιάτο. Ο 31χρονος τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύεται διασωληνωμένη η εθελόντρια ερπετολόγος, την οποία δάγκωσε οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υποστεί αναφυλακτικό σοκ.

Τέλος της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, η οποία είναι έτοιμη για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζει προβάδισμα, έναντι του αντιπάλου του, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σε ένα μοναδικό skate plaza μεταμορφώνεται σήμερα η πλατεία Κοτζιά. Από τη 1 μετά το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές μεταμορφώνουν την πλατεία και παρουσιάζουν ένα τουρνουά skateboarding υψηλού επιπέδου. ‘Ενα μοναδικό θέαμα, με πολύ ενέργεια και κέφι. Μια συνεργασία του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων και του Ministry Of Concrete.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Αττική, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα