back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Η Εκκλησία μας ούτε πολιτεύεται, ούτε συμπολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται, ούτε ‘’κομματίζεται”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνιμος, με αφορμή δημοσιεύματα για «εμπλοκή της Εκκλησίας και κληρικών της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας» .

Τη διαχείριση των κίνδυνων που εγκυμονούν σε διάφορους τομείς των υπουργείων ζήτησε από τους υπηρεσιακούς υπουργούς, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου τέθηκε επί τάπητος και ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όπως τόνισε, πρέπει να εφαρμοστεί ένα σύστημα αποτροπής ή μετριασμού αυτών των κινδύνων, σε συνδυασμό με την βασική προτεραιότητα της συνέχισης του κυβερνητικού έργου, όπου απαιτείται, για να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του κράτους.

Αύριο συγκροτείται σε Σώμα η νέα Βουλή, οπότε και θα ορκιστούν οι 300 βουλευτές που αναδείχθηκαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Η εκλογή προέδρου και προεδρείου θα γίνει τη Δευτέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και η θυροκόλλησή του.

Το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή που θα αναλάβει τον συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την εκλογική επιτροπή που θα συνεδριάσει υπό τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα.

«Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης», επισημαίνει ο Χάρης Καστανίδης σε δήλωσή του, μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μένει ο ίδιος εκτός Βουλής.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στα Καλύβια σε αγροτική έκταση όπου έχουν κινητοποιηθεί επίγεια μέσα ενώ αναμένονται και τα εναέρια. Προς το παρόν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μαυροβούνι στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Στην Τουρκία, ελάχιστες ώρες πριν τις αυριανές δεύτερες εκλογές και με τον Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να επικρατεί οριακά, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και υποψήφιος πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανέφερε πως ένα από τα πρώτα διατάγματα που θα περάσει θα είναι η μετάδοση αγώνων στην δημόσια τηλεόραση TRT χωρίς συνδρομή.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος Προοδευτικού Κόμματος της Σερβίας (SNS) στη διάρκεια ενός κομματικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, δηλώνοντας ότι απαιτείται μία νέα προσέγγιση για την επανένωση της χώρας, αλλά τόνισε ότι ο ίδιος θα εξακολουθήσει να ηγείται του κράτους.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες για αύριο όπου από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα