back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα σηκώσει το βάρος της προώθησης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι να μιλήσει στους πολίτες με έναν ενιαίο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου. Μεταξύ των μελών της νέας εκλογικής επιτροπής είναι  οι Ράνια Σβίγκου.  

Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπουλου , Ράνια Θρασκιά Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr  

Αύριο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου,  συγκροτείται σε Σώμα η νέα Βουλή, οπότε και θα ορκιστούν οι 300 βουλευτές που αναδείχθηκαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Η εκλογή προέδρου και προεδρείου θα γίνει τη Δευτέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και η θυροκόλλησή του. 

 «Σήμερα θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική μέχρι τις 25 Ιουνίου» δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς και καθόρισε τις υποχρεώσεις των υπουργών σε δύο επίπεδα: της συνέχειας του κράτους και της διαχείρισης κινδύνων που απειλούν τις δραστηριότητες και την οικονομική ζωή. Ο πρωθυπουργός, επανέλαβε το μήνυμα της ουδετερότητας και ζήτησε σε από κάθε υπουργό την εφαρμογή συστήματος παρακολούθησης και αποτροπής ή μετριασμού των κινδύνων. 

  «Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την απόφασή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης», επισημαίνει ο Χάρης Καστανίδης σε δήλωσή του, μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μένει ο ίδιος εκτός Βουλής. 

Επίδομα 350 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί σε ορισμένες κατηγορίες μαθητών   που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ που ανακονώθηκε. 

 Ειδικότερα, θα δοθεί επίδομα για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής σε υποψήφιους που συμμετέχουν στις εξετάσεις το ίδιο έτος κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτησηδήλωση. 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή,  στην Πάτρα, στην Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,  το επίκεντρο εντοπίστηκε δύο χιλιόμετρα δυτικά του Αντιρρίου, 

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο στον Πλατύκαμπο Λάρισας. Το συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6 μ.μ. και συγκεκριμένα στο 10χλμ Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, όπου υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες πυκνοί καπνοί άρχισαν να τυλίγουν το εν λόγω εργοστάσιο.Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα. 

Στη Διεθνή επικαιρότητα  

Στην Τουρκία, ελάχιστες ώρες πριν τις αυριανές δεύτερες εκλογές  και με τον Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να επικρατεί οριακά, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και υποψήφιος πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανέφερε πως ένα από τα πρώτα διατάγματα που θα περάσει θα είναι η μετάδοση αγώνων στην δημόσια τηλεόραση TRT χωρίς συνδρομή. 

 Και ο καιρός… 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες για αύριο όπου από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα