back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“HOLA” Flamenco Festival: Η μεγάλη γιορτή του φλαμένγκο στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»

Διαβάστε επίσης

“HOLA” Flamenco Festival 2023 στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», Λόφος Φιλοπάππου, Κυριακή 4 & Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 

Για έκτη  συνεχή χρονιά, ο flamenco παλμός της Ελλάδας χτυπά σε μια διοργάνωση, στο Hola Flamenco Festival! 

Το Hola Flamenco Festival συγκεντρώνει τους flamenco καλλιτέχνες, καθώς και μουσικούς από διαφορετικά είδη μουσικής που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τους ενώνει με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από την Ισπανία σε μια ανεπανάληπτη γιορτή που φέρνει την Ανδαλουσία στη χώρα μας! Την Κυριακή 4 & τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 στο θέατρο «Δόρα Στράτου», στο λόφο του Φιλοπάππου. 

Η μεγάλη απήχηση που είχε η περσινή διοργάνωση, έκανε το φεστιβάλ να πάει βήματα παραπάνω και να καλέσει φέτος γνωστούς καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν για την τέχνη, αλλά και τη δράση τους. Έτσι φέτος καλεσμένη για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα είναι η δημοφιλής, προτεινόμενη για Grammy τραγουδίστρια και συνθέτρια Rosario la Tremendita από τη Σεβίλλη, που με το μπάσο της παντρεύει εντυπωσιακά το φλαμένκο με εκρηκτικούς ήχους ηλεκτρονικής μουσικής και παράλληλα είναι γνωστή διεθνώς για τη δράση της σε θέματα φεμινισμού, ισότητας και έμφυλων ταυτοτήτων.   

Καλεσμένη επίσης είναι η εκπληκτική Balcan Band «Αγία Φανφάρα», που θα συνεργαστεί με τους καλλιτέχνες φλαμένκο, αναδεικνύοντας έτσι τη διάδραση του flamenco με άλλα είδη μουσικής, αλλά και τη δημιουργική συνύπαρξη των μουσικών και των πολιτισμών μέσα από το χορό και το τραγούδι. 

Επιπλέον, καλεσμένοι είναι ο κιθαρίστας Vicente Jose Santiago, η χορεύτρια Miki Maria Vos και ο τραγουδιστής Juan Peñas, που θα συμπράξουν με τους Έλληνες καλλιτέχνες του φεστιβάλ. 

Το Flamenco γεννήθηκε στην Ανδαλουσία από τη μίξη της κουλτούρας των τσιγγάνων και των ντόπιων. Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που έχει ως πυρήνα τις έννοιες της συλλογικότητας και της συνύπαρξης, του αγώνα, της αλληλεγγύης και της δύναμης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Αθήνα από το 2017 και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετικές «αυλές» της πόλης.  

Στις 4 και 5 Ιουνίου… Όλα Φλαμένκο λοιπόν! 

Πιο πριν όμως, οι φίλοι του φλαμένκο φεστιβάλ είναι καλεσμένοι σε opening party το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 22:00 στο  καφέ μπαρ Chandelier (Μπ. Παλαιολόγου 4, Μητρόπολη, Αθήνα)! 

…αλλά και τον Ιούλιο το φλαμένκο μετακομίζει στην Κρήτη για το Vamos! Flamenco camp. Από τη Δευτέρα 24 έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου η διάσημη στον χώρο Rafaela Carrasco (χορός) και η αγαπημένη Alba Guerrero (τραγούδι), θα δώσουν 2 μοναδικά σεμινάρια προς όλα τα επίπεδα, που θα καταλήξουν σε μια μεγάλη γιορτή στον Βάμο, 26 χλμ έξω από τα Χανιά. Το χωριό ιδρύθηκε από Άραβες πειρατές που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία τον 8ο αιώνα και έτσι ονομάστηκε “Βάμος” δηλαδή στα ισπανικά “Vamos”, που σημαίνει “Πάμε”! Η ιδέα να παρουσιαστεί ένα τέτοιου τύπου Camp στον Βάμο Χανίων, έρχεται από τη βαθιά επαφή του χωριού, των ανθρώπων του, της κουζίνας του και της ιστορίας του, με την flamenco κουλτούρα.  

Εισιτήρια για το Hola Flamenco Festival: www.holaflamencofestival.com και, τις ημέρες του φεστιβάλ, στο ταμείο του θεάτρου από τις 17.00. Πληροφορίες με μήνυμα στο 6972343968. 

Πρόγραμμα Hola Flamenco Festival: 

Κυριακή 4 Ιουνίου 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30 / Έναρξη 20.30 

Χορός flamenco: Miki Maria Vos, Θέτις Μισίου, Τζέσικα Καϊμπαλή, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Δέσποινα Καραγεώργου και άλλοι  

Μουσική: Σταύρος Πρέσσης (κιθάρα), Vicente Jose Santiago (κιθάρα), Juan Peñas (τραγούδι), Yota Baron ( τραγούδι) 

Καλεσμένοι: Αγία Φανφάρα Balcan Band – σύμπραξη με τις χορεύτριες του φεστιβάλ 

Δευτέρα 5 Ιουνίου 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30/ Έναρξη 20.30 

Χορός flamenco: Miki Maria Vos, Θέτις Μισίου, Τζέσικα Καϊμπαλή, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Δέσποινα Καραγεώργου και άλλοι  

Μουσική: Σταύρος Πρέσσης (κιθάρα), Vicente Jose Santiago (κιθάρα), Juan Peñas (τραγούδι), Yota Baron (τραγούδι) 

Καλεσμένοι: Rosario la Tremendita & band 

Προπώληση στο viva.be: 1η μέρα    2η μέρα   Σεμινάριο τραγουδιού με τη Rosario la Tremendita     

Παραγωγή: Yota Baron Productions & Bond Athens 

Πληροφορίες και κρατήσεις για το Vamos! Flamenco camp στο www.flamencogreece.com 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, Ινστιτούτο Θερβάντες 

Υποστηρικτές: Playground for the Arts, Ισπανικά Barceloneta, Abanico Ισπανικά, Chandelier Cafe, Dare2Dance Dance School, Arroyo  Theater 

Συνεργάτες: LEA Festival, Festival de cine Hispanófono de Atenas 

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Kosmos fm, Η Πόλη Ζει, Η Εφημερίδα των Συντακτών 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα