back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αυτοδυναμία

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος, στέλνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, αποκλείοντας για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ.

«Αν οι πολίτες επιθυμούν μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να επαναβεβαιώσουν την ψήφο τους. Δεν τους ζητώ να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό, το οποίο έκαναν στην πρώτη κάλπη. Και βέβαια θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του την αριθμητική του νέου εκλογικού νόμου. Αν έχουμε, πράγμα πιθανό, περισσότερα κόμματα στη βουλή, τότε αυξάνεται ο πήχυς της αυτοδυναμίας. Και κατά συνέπεια τίποτα δεν είναι δεδομένο» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι η κάλπη είναι και πάλι άδεια, καλώντας τους πολίτες ψηφίσουν ξανά΄λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις 21 Μαΐου κληθήκαμε να νικήσουμε, τώρα καλούμαστε να κυβερνήσουμε. Αν συνεπώς, οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψω στο Μέγαρο Μαξίμου, αν αυτή είναι η επιλογή τους, τότε θα πρέπει αν ξαναέρθουν να με ξαναψηφίσουν (…) Αυτοδύναμη κυβέρνηση, δεν σημαίνει ασύδοτη αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση».

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα και προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Αναφερόμενος στις τουρκικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει πως «υπάρχει φαβορί», αλλά δεν αισθάνεται καθόλου σίγουρος «ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα υπάρξει κάποια δραστική στροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα