back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Ενίσχυση του ΚΚΕ της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης από τη σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων

Διαβάστε επίσης

«Να εγκαταλείψουν τη «λογική» του μικρότερου κακού και να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου», κάλεσε τους λαϊκούς ανθρώπους, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, σήμερα δεν υπάρχει πια ούτε το δίλημμα της «σταθερής κυβέρνησης απέναντι στο ενδεχόμενο ακυβερνησίας», ούτε το δίλημμα «να ψηφίσω τον έναν για να φύγει ο άλλος», εκφράζοντας παράλληλα, τη βεβαιότητά του, ότι μετά τις εκλογές «θα έχουμε απέναντι μας μια σταθερά αντιλαϊκή κυβέρνηση της Ν.Δ. και μια αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που θα συνεχίσουν να προσφέρουν συναίνεση στα βασικά».

Ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της διατήρησης αλλά και της ενίσχυσης των 26 εδρών που πήρε το κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ότι η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ με 125.000 περισσότερες ψήφους και 11 περισσότερους βουλευτές, αποτυπώνει ένα αντίρροπό ρεύμα που υπάρχει και ενισχύεται στην κοινωνία.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι και το ΚΚΕ με τη στάση του απέναντι στην πρόταση για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης απαξίωσε το εγχείρημα της απλής αναλογικής, επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, καλά θα κάνει να εγκαταλείψει το αφήγημα ότι για τη συντριβή του φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο, γιατί μάλλον δεν θα του βγει σε καλό ούτε και στις επόμενες εκλογές».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα