back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεκάδες συλλήψεις παλαιστών στο Νέο Δελχί

Διαβάστε επίσης

Η ινδική αστυνομία, συνέλαβε σήμερα (28/5) αρκετούς παλαιστές, μεταξύ των οποίων και Ολυμπιονίκες, μαζί με δεκάδες υποστηρικτές τους, καθώς προσπαθούσαν να βαδίσουν προς το κοινοβούλιο στο Νέο Δελχί, όπως μετέδωσε από το σημείο, δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Μια ομάδα παλαιστών, πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία από τον περασμένο μήνα, απαιτώντας την σύλληψη του Μπριτζ Μπουσάν Σινγκ, προέδρου της ομοσπονδίας πάλης, τον οποίο κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό.

Σήμερα, οι διαμαρτυρόμενοι παλαιστές, επιχείρησαν πορεία προς το νέο κοινοβούλιο της Ινδίας, τα εγκαίνια του οποίου, έκανε ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, όμως τους εμπόδισαν εκατοντάδες αστυνομικοί.

Μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, ήταν οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες, Σακσί Μαλίκ και Μπαϊράνγκ Πούνια.

«Σεβόμαστε τους αθλητές μας, αλλά δεν θα ανεχθούμε καμία διακοπή των εγκαινίων της έδρας του κοινοβουλίου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας, που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός της χώρας «NDTV».

Παράλληλα, αξιωματούχοι της αστυνομίας, περιφρούρησαν τις εισόδους της πόλης, όταν μια ομάδα αγροτών προσπάθησε να εισέλθει στην περιοχή, για να υποστηρίξει τους διαδηλωτές. Σημειώνεται, ότι προ ημερών, δεκάδες αγρότες, παραβίασαν τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη για να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομοσπονδίας πάλης, ο οποίος ανήκει στο κυβερνών ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα «Bharatiya Janata» του κ. Μόντι, αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα