back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στις κάλπες σήμερα οι Τούρκοι ψηφοφόροι για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Αναμετρώνται Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι έκλεισε καταρχήν συμφωνία με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, προσθέτοντας πως οι απαιτούμενες ψηφοφορίες αναμένεται να διεξαχθούν την Τετάρτη 31 Μαΐου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη «συμβιβασμού» με τους Ρεπουμπλικάνους σημειώνοντας ότι πρόκειται για “συμβιβασμό, κάτι που σημαίνει ότι κάθε μέρος δεν εξασφαλίζει όλα όσα ήθελε”.

“Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος”, διαμηνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, και αποκλείει για ακόμα μία φορά κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ. Παράλληλα στέλνει μήνυμα προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Τη σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής που θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά τα ονόματα, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina 984.gr. Η επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συγκροτείται το απόγευμα σε Σώμα η νέα Βουλή, με την ορκωμοσία των 300 βουλευτών που αναδείχθηκαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Η εκλογή προέδρου και προεδρείου θα γίνει αύριο, Δευτέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και η θυροκόλλησή του.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης. Ο κ. Κασκαρέλης τον ευχαρίστησε για την συγχαρητήρια επιστολή την οποία του απέστειλε για την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter

Επίδομα 350 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί σε ορισμένες κατηγορίες μαθητών που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και θα εξεταστούν σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση. Αναλυτικά οι προυποθέσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε νυχτερινή αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε μέσω Telegram ότι πάνω από 20 ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι καταρρίφθηκαν.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα