back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Άνοιξαν πριν από περίπου μία ώρα οι κάλπες στην Τουρκία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία, θεωρείται φαβορί απέναντι στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα. Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών θα ανακοινωθεί το βράδυ και θα εξεταστεί πολύ προσεκτικά από τους συμμάχους της Τουρκίας, ιδίως στο NATO. Έκτακτη εκπομπή για την ανακοίνωση και ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών της Τουρκίας από τον Αθήνα 9.84 στις 9 το βράδυ με την Αθηνά Κορλίρα.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, συγκροτείται το απόγευμα σε Σώμα η νέα Βουλή, με την ορκωμοσία των 300 βουλευτών που αναδείχθηκαν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Η εκλογή προέδρου και προεδρείου θα γίνει αύριο, Δευτέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και η θυροκόλλησή του.

“Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος”, διαμηνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, και αποκλείει για ακόμα μία φορά κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ. Παράλληλα στέλνει μήνυμα προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Τη σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής που θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά τα ονόματα, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina 984.gr Η επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Στους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών και των τομέων του κόμματος, θα μιλήσει το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Συνεδριάζει το απόγευμα η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην οποία θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε μία καταρχήν συμφωνία για το όριο δανεισμού του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, κατέληξαν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι και ο Δημοκρατικός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν. Οι απαιτούμενες ψηφοφορίες θα διεξαχθούν την Τετάρτη, 31 Μαΐου. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι πρόκειται για “συμβιβασμό, κάτι που σημαίνει ότι κάθε μέρος δεν εξασφαλίζει όλα όσα ήθελε”.

Σε εξέλιξη η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε υπαίθριο χώρο ανακύκλωσης στην οδό Αγίου Γεωργίου στον Ασπρόπυργο.

Το ελληνικό παγωτό στα καλύτερά του σε ένα μοναδικό pop up event στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Συνταγές του χθες, τεχνικές του σήμερα, γεύσεις απρόσμενες από παλιούς και νέους παραγωγούς θα συνδυαστούν με πολλά βραβεία και έντονη διάθεση για δημιουργία. Στους πολύχρωμους πάγκους που θα στηθούν στην αγορά από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ στο πλαίσιο του Athens City Festival, του Δήμου Αθηναίων.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα