back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ομαλά διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία. Σχεδόν ταυτόχρονα ψήφισαν νωρίτερα οι δύο υποψήφιοι.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην Άγκυρα. Σε δηλώσεις του μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, ο Ερντογάν εξέφρασε ικανοποίηση για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής και τόνισε ότι “Η Τουρκία έδωσε έναν δημοκρατικό αγώνα με τον πιο όμορφο τρόπο». Ο Κιλιτσντάρογλου απηύθυνε έκκληση σε όλους να πάνε να ψηφίσουν «για να απαλλαγούμε από το τυραννικό καθεστώς και για να εγκαθιδρύσουμε την πραγματική δημοκρατία”, όπως είπε. Οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών κλείνουν στις 5 το απόγευμα.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίζεται το απόγευμα η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η εκλογή προέδρου και προεδρείου θα γίνει αύριο, Δευτέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής που θα σηματοδοτήσει εκ νέου, την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Με τους εκλεγμένους και τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ θα συναντηθεί το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

Αύριο θα συνεδριάσει υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η νέα Εκλογική Επιτροπή του κόμματος, που θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Στους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές, του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής μιλάει σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, θα μιλήσει το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο εταιρείας ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Τα εύφλεκτα υλικά δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 11 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα.

Χρώμα και γεύσεις υπόσχεται το σημερινό event, αφιερωμένο στο παγωτό, που οργανώνεται στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στο πλαίσιο του Athens City Festival, του Δήμου Αθηναίων. Από αυτή την ώρα ως τις 9 το βράδυ.

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαρισμού και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “Σήμερα και κάθε Κυριακή, καθαρίζουμε σε βάθος ολόκληρες περιοχές, για την Αθήνα που μας αξίζει”, το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη στο Facebook.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας που φιλοξενείται στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα