back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε μία ώρα περίπου κλείνουν οι κάλπες στην Τουρκία για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Σχεδόν ταυτόχρονα ψήφισαν το μεσημέρι οι δύο υποψήφιοι. Σε δηλώσεις του μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, όπου ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ικανοποίηση για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής και τόνισε ότι “Η Τουρκία έδωσε έναν δημοκρατικό αγώνα με τον πιο όμορφο τρόπο». Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από την Άγκυρα, απηύθυνε έκκληση σε όλους να πάνε να ψηφίσουν «για να απαλλαγούμε από το τυραννικό καθεστώς και για να εγκαθιδρύσουμε την πραγματική δημοκρατία”, όπως είπε.

Ο Αθήνα 9.84 σε έκτακτη εκπομπή στις 9 το βράδυ, με την Αθηνά Κορλίρα, μεταδίδει τον παλμό από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα και αναλύει με ακαδημαϊκούς το αποτέλεσμα της κάλπης.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίζεται το απόγευμα η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η εκλογή προέδρου και προεδρείου θα γίνει αύριο, Δευτέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής που θα σηματοδοτήσει εκ νέου, την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Με τους εκλεγμένους και τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ θα συναντηθεί το απόγευμα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

Αύριο θα συνεδριάσει υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η νέα Εκλογική Επιτροπή του κόμματος, που θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέστρεψε ως γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς και κύριος αντίπαλος της συντήρησης και της ΝΔ, τόνισε ενόψει της 2ης εκλογικής αναμέτρησης ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του προς εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, θα μιλήσει το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ένας 55χρονος υπήκοος Γερμανίας έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα στο Αστυνομικό τμήμα Ομονοίας όταν έπεσε από τον πρώτο όροφο του κτιρίου που είχε μεταφερθεί λόγω μέθης. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο εν ζωή αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή. Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίας του Α. Τ. Ομονοίας.

Στην Κοζάνη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας συνελήφθη ένας 49χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Σερβίων καθώς με τη χρήση ξίφους, επιτέθηκε σε έναν 52χρονο σε κατάστημα εστίασης της περιοχής χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του επιτέθηκε με ξίφος, τόξο, βέλη και σπρέι πιπεριού στους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν τραυματίζοντας δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς.

Χρώμα και γεύσεις υπόσχεται το σημερινό event, αφιερωμένο στο παγωτό, που οργανώνεται στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στο πλαίσιο του Athens City Festival, του Δήμου Αθηναίων. Έως τις 9 το βράδυ.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τις απογευματινές ώρες για αύριο στην Αττική. . Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα