back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ερντογάν που επικράτησε άνετα με 52,1% έναντι του αντιπάλου, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 47,93%, ευχαρίστησε τον τουρκικό λαό για την ψήφο εμπιστοσύνης που του έδειξε λέγοντας πως «ως τα θάνατο θα είμαστε μαζί» ενώ παράλληλα επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λέγοντας χαρακτηριστικά «Bye bye Κεμάλ

Να συνεχίσουν τον δημοκρατικό τους αγώνα κάλεσε τους ψηφοφόρους του ο Κιλιτσντάρογλου στις πρώτες δηλώσεις μετά την ήττα του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Δεν θα δαμάσει τη βούλησή μας ένας ολιγάρχης”.

Πραγματοποιήθηκε παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά η ορκωμοσία των 300 νέων βουλευτών της βραχύβιας κοινοβουλευτικής περιόδου καθώς αύριο και μετά την εκλογή προεδρείου θα ρίξει αυλαία για να θυροκολληθεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και να περάσουμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο.

Το σύνθημα για τη νέα προεκλογική περίοδο έδωσε από τα γραφεία της Πειραιώς σε εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της μάχης των δεύτερων εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, βρέθηκε στα γραφεία του κόμματος, όπου επανέλαβε τη δουλειά που χρειάζεται να γίνει μέχρι τις 25 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε άπαντες για τον αγώνα που έδωσαν, τους κάλεσε σε μια νέα αρχή με στόχο την αυτοδυναμία..

Αύριο θα συνεδριάσει υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η νέα Εκλογική Επιτροπή του κόμματος, που θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέστρεψε ως γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς και κύριος αντίπαλος της συντήρησης και της ΝΔ, τόνισε ενόψει της 2ης εκλογικής αναμέτρησης ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του προς εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Δεν εφησυχάζουμε με τα όσα πετύχαμε, προχωράμε παραπέρα για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 26 Ιουνίου», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στα μέλη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ,που πλέον αριθμεί 26 μέλη, λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι θα συνομιλήσουν σήμερα το απόγευμα ώρα Αμερικής για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία αναθεώρησης της οροφής δανεισμού των ΗΠΑ.

Εκτεταμένες φθορές προκάλεσε ομάδα ατόμων στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο. Σύμφωνα με την αστυνομία τα άτομα συμμετείχαν νωρίτερα σε πορεία αντιεξουσιαστών ενώ πριν φτάσουν στο σταθμό του ΗΣΑΠ προκάλεσαν φθορές και σε εκλογικό περίπτερο επί της Αποστόλου Παύλου. Τα άτομα αφού έσπασαν 9 ακυρωτικά μηχανήματα και τρία μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, πέταξαν κόκκινες μπογιές στο σταθμό και τράπηκαν σε φυγή. Μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποιο προσαγωγή ή σύλληψη

Στην αθλητική επικαιρότητα

Με το δεξί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο rolan garros . Nίκησε τον Τσέχο Βέσσελι και πήρε το εισητηριο για το 2ο γύρο του τουρνουά

Αντίθετα στην ίδια διοργάνωση η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε πολύ νωρίς από την Τσέχα Καρολίνα Μούχοβα

Τζακ ποτ στην χθεσινή κλήρωση του τζόκερ. Τυχεροί αριθμοί 15, 16, 29, 35, 42 TZΟΚΕΡ: 12.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τις απογευματινές ώρες για σήμερα στην Αττική. . Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα